Historisk indsættelsestirsdag


Så blev det tirsdag den 20. januar 2009. Dagen hvor historiens første sorte Præsident indsættes i USA. Barack Obama bliver senere idag taget i ed. Det er historisk en stor dag på den led, selvom det slet ikke burde handle om netop det, men det gør det altså.

Ingen tvivl om, at han er en mand med stor, stor karisma og en mand med mange talenter. Om han har det i så rigeligt et mål, at han på god vis kan styre godt igennem Præsidentembedet, det må vise sig. Ligemeget hvordan, så er det ihvertfald en historisk dag, hvor vi kun kan håbe det bedste for fremtiden.

Iøvrigt var det igår Martin Luther King Dag – en amerikansk helligdag. Det var ikke, som TV2 sagde Martin Luther King Jr.‘s fødselsdag. Det er en helligdag, som markerer hans fødselsdag 15. januar og som holdes den 3. mandag i januar.

Du kan følge Obama’s insættelse på TV2 bl.a. – det starter kl. 14.

Links:

  • Artikel på TV2 – 20 ting, du ikke vidste om Obama
  • Officiel Barack Obama Website
  • Barack Obama på Wikipedia (dansk)
  • Barack Obama på Facebook
  • Barack Obama’s fotos på Flickr
  • Artikel i Politiken – Kan Obama matche King? (her kan du bl.a. læse MLK’s berømte tale på dansk)