Kartoffelgratin med æble og peberfrugt 7,5 point


Kartoffelgratin’en

Idag fandt jeg lige på den her gratin-ting. Den blev til ved inspiration fra Helle’s tomatkartofler og en opskrift i min kogebog. Jeg havde egentlig tænkt, jeg skulle prøve Helle’s opskrift, men havde ikke lyst til noget med tomat, og så fandt jeg på det her. Portionen her er til 1- 2 personer, men kan selvfølgelig ganges op til en større portion. Den kan spises som den er, men også med en salat til el. en kogt grønsag til eller selvfølgelig med kød til, hvis man har points til det. Og hvis man ønsker kan man også gange ned, så points passer til netop det.

Ovnen tændes på 180 grader

x-gram kartolfler i tern
5 g margarine
2 spsk fromage frais
1 æg
1 stor tsk karry
1 fed hvidløg
1 granny smith æble
1 rød peberfrugt
1 hønsebouillonbouillonterning
1 dl vand
1/4 tsk. cayennepeber (kan udelades)
½ tsk. sød chilisauce (kan også udelades)

Note: Man kan også tilsætte mere chili selvfølgelig, hvis man er vild med det stærkt. Personligt var det her lige tilpas til mig.

Kartofler, æble, løg og peber skæres i tern. Margarinen smeltes i en tykbundet gryde og karry’en brændes af. Hvidløget presses i og løg, peber og æble kommes i gryden og alt svitses og blandes godt og låget lægges på. Det simrer en 10 minutters penge, til godt blødt og mørt.

Bouillonterning opløses i vandet. Ægget piskes sammen og fromage frais tilsættes. Dernæst bouillon. Denne blanding tilsættes kartoffeltern og røres godt rundt. Det hele kommes i et ildfast fad el. en sliplet bradepande og bages i ovnen til gylden og kartoflerne møre – ca. 35 minutter, men hold øje. Bon appetit.


Frisk ud af ovnen – den ser god ud og smager lige så godt

3 thoughts on “Kartoffelgratin med æble og peberfrugt 7,5 point

  1. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Forhåbninger

Der er lukket for kommentarer.