På opfordring: Facebook Guide

Her for lidt siden, havde jeg sendt en invitation til Facebook til en netveninde. Hun skrev mig en mail tilbage, og stillede mig nogen spørgsmål, for hun kunne dælme ikke lige overskue det. Man har bare en tendens til at tro, at fordi man selv er der, så kan alle andre jo også overskue det el. ved nøjatigt, hvad det går ud på. Faktisk opfordrede hun mig så til at skrive det her indlæg om det, og måske kommer hun derind, hvilket jeg da håber. Ikke fordi vi ikke kan være venner ellers, for selvfølgelig kan vi det, men fordi jeg selv har så meget glæde af det og har kontakt og har fået kontakt til så mange dejige mennesker den vej rundt. Så jeg vil nu skrive nogen spørgsmål og svare på dem og håber den vej rundt, at du bliver lidt klogere på, hvad det hele er for noget. Dog vil jeg stadig sige, den bedste måde, at finde ud af, hvad Facebook er, er ved at prøve det selv. Du har jo lov at prøve og melde dig ud igen, hvis du ikke synes, det er dig. Men lad mig sige det sådan – det tager lidt tid, at “se fidusen”. Men når du så endelig har “fået fodfæste”, så er det en tidsrøver af rang, men det styrer du jo selv 😀

 • Hvordan bliver jeg medlem på Facebook og koster det noget?
 • @Du opretter en profil, og det er helt gratis og brugen af Facebook er gratis.

 • Kan alle se alle mine private informationer?
 • @Nej ikke nødvendigvis! Du bestemmer selv, hvor offentlig din profil er, og hvad du kalder dig derinde og hvilke oplysninger, du vil frem med.

 • Hvad skal/kan jeg bruge Facebook til?
 • @Du kan bruge Facebook til at have en anderledes og uformel kontakt med de venner, du allerede har ude i det virkelige liv. Du vil så sige, at du jo har en email, og I jo kan e-maile sammen. Det har du så ganske ret i. Men faktum er, at du her gør det mere og det på en eller anden måde virker “hurtigere” og mere uformelt. Derudover er der “statusbeskederne”, som gør, at du på en helt ny måde, kan få et indblik i dine venners tanker og dagligdag. Statusbeskeden er en lille boks, hvor man kan skrive “dagens besked” for nu at tage et eksempel, hvis det var mig: “Er lige kommet hjem efter en dejlig dag i stalden”! Det er bare et eksempel. Folk skriver jo alt muligt. Det er faktisk ret underholdende.

  Derudover er der gamle venner, familiemedlemmer, kærester, skolekammerater og Guderne skal vide hvad, du ikke har hørt fra i evigheder el. set for den sags skyld set. Nu kan du både finde dem og skrive med dem. Iøvrigt er det sådan, at man jo kun bliver venner med folk, hvis de accepterer ens venneanmodning eller omvendt. De fleste har deres indstillinger sådan, at man selvom man (måske – afhængig igen af indstillinger) ikke kan se hele profilen, før man er venner, kan skrive en hilsen. Jeg har fået kontakt til rigtig mange derinde og jeg har også inviteret rigtig mange derind. Og det er godt at netværke. Nogen kender man måske ikke så godt, men så bliver man venner på Facebook og får snakket lidt og på den måde kan man evt. også udvide bekendtskabet med nogen man kender, men ikke kender så godt. Der er masser af muligheder.

  Applikationer! Dem er der mange af. Og hvad er det? Og det er der ikke et entydigt svar på. Der er quizzer, spil og ting man kan sende til hinanden, og man lærer at sortere i det lige så stille. Man kan også, hvis man vil blokerer helt for dem.

  Grupper! Dem er der også et hav af, og man kan blive medlem af dem, man synes, er interesante, el. hvis “budskab” man gerne vil støtte el. signalere at man støtter. Det kan også godt gribe om sig!!! Men man må jo igen prioritere.

  Sider! Er Fansites for alt muligt, skuespillere, Tv-personligheder, og ting og sager.

  Blokering! Man kan selvfølglig også blokerer for folk, man ikke ønsker kontakt med el. ønsker skal kunne se ens profil.

  Jeg håber denne lille guide, har svaret på nogen af de spørgsmål, du evt. har omkring Facebook. For mig at se, har du ikke noget at tabe, udover tid 🙂 Så kom ind og se, hvad det er, for du kan altid hoppe ud igen. God fornøjelse!

  0

  12 thoughts on “På opfordring: Facebook Guide

  1. Anita – Det er jeg klar over, og det er også RIGTIG fint, at du gør det. Jeg har jo bare mig selv som et meget nærværende eksempel. Du har da ret, man skal da lige tænke sig om! God søndag til dig 🙂

  2. Nu er det jo ikke dig jeg direkte taler om, Deborah, men ret generelt. Dit indlæg handlede jo om oplysning og så ville jeg blot tilføje nogle ting, man lige skal være obs på, hvis man vil have bla. en Facebook-profil 🙂

  3. Man skal også tænke sig godt om mht. hvilke billeder man poster og det er ikke kun på Facebook.

   Kaster man fx. sit fulde navn ud i cyberspace, hvilket der er nogle som gør, så kan der søges på det og adresse kan ligeså let findes, og smider man så samtidig billeder ud af alle sine dyre ting og sager i hjemmet, så er det en fin invitation til indbrudstyvene, som ikke engang behøver at kigge sig særlig meget omkring for at finde dét, de vil have med sig. Det er jo så fint afbilledet på fotoalbums, blogs og fx. facebook.

   Der er brodne kar allevegne, desværre…

  4. Jeg takker for alle indput omkring dette så spændende sted. Jeg kan se, der er vinkler, jeg ikke var klar over, og som jeg skal have kigget på. Netop p.g.a. de der “måsk’er” med hensyn til retten til dit og dat, lægger jeg ikke for meget fotos på Facebook. Noget har jeg selvfølgelig lagt der, men ikke meget og der kommer ikke mere derop, for jeg har fotoalbumm på Flickr, og det må være rigeligt ligesom at folk kan k omme her og kigge.
   Jeg er sikker på, at man uanset alder kan have glæde af Facebook, men selvfølgelig skal man tænke sig om. Jeg har f.eks. ikke mit telefonnummer der el. adresse, som nogen også har, men det er så fordi det er hemmeligt i forvejen. Er man ligeglad kan man jo bare gøre det, men som med alting, skal man da tænke sig om.

  5. Jamen TAK, så var der endelig én som kunne forklare mig hvad det er. Jeg har fået 3 “invitationer” og ikke anet hvad hulen det var.
   Jeg fik også en fra “din ven Luis”. Jeg kender kun én Luis, og det er Villaroel. Ringede til ham og spurgte om det var fra ham, hvad han bestemt benægtede.
   Så Luis’ invitation på min E-mail røg direkte i skraldespanden. Kan der ikke være nogen der MISBRUGER dette system – eller hvad?? Jeg åbner aldig en mail fra nogen jeg ikke kender.
   Jeg ved, at min søn bruger dette system meget, har ovenikøbet fået den dejligste kontakt med min brors datter på 22 år Ana Brostrøm som vi ikke har set i 15 år. Min bror som har boet i Spanien igennem 40 år, kommer heldigvis og besøger os hvergang han er i Danmark, ikke mindst for at se til sin kære nevø.
   Men – – er det også for 60 årige der KAN være lidt langsomme i optrækket. Min generation?? Når man har nået sådan en moden alder – i fjernsynet sagde de forleden: En gammel mand på 60 år!!!. Jeg har da aldrig tænkt på mig selv som GAMMEL fra den ene dag til den anden.
   Jane

  6. Jeg prøver lige at poste kommentaren igen…

   Jeg får lyst til at bidrage lidt til oplysningen ved at skrive nogle punkter ned, som jeg så i et blad så sent som i eftermiddags. Dét var underholdende:

   1. Få kontakt med en masse gamle venner?

   Ja, men der var vel en grund til, at I mistede kontakten. Det vil højst sandsynligt ske igen, hvis I ikke har noget at snakke om. På Facebook er du tvunget til at følge med i deres kedelige updates om, at de har været i Nice eller er ved at stryge gardiner. Indtil du sletter dem.

   2. Blive vampyrbidt eller gjort til spiller på din vens drømmehold?

   Ja, og det var sjovt de første 500 gange. Indtil du lagde mærke til, at for at kunne blive midtbanespiller på din vens drømmehold, måtte du give en tredjepart adgang til dine personlige oplysninger og billeder.

   3. Se, hvordan din ungdoms hedeste forelskelser har udviklet sig?

   Ja, og det er en af fordelene ved de mange fotoalbum du finder på Facebook. Du kan også trøste dig med, at klassens hotte sild/lækre fyr, der afviste dig i gymnasiet, er blevet godt tynd i toppen.

   4. Skabe en forandring i verden ved at deltage i virtuelle underskriftindsamlinger?

   Nej, ingen Facebook-gruppe har så vidt vi ved medført nogen politisk forandring.

   5. You can check out any time you like, but you can never leave?

   Ja, har du én gang oprettet en profil på Facebook, kan du ikke slette den.

   Der er flere punkter, men dette var blot for at illustrere, hvad Facebook også kan være 😉

  7. Anita har ret. Man kan deaktivere den, men den bliver ikke slettet.
   – derudover er det den amerikanske datalov der gælder; ikke den danske, så Facebook kan uhindret brug de data og billeder som man lægger derind.

  8. Anita – Hvor har du set det? Det har jeg aldrig nogensinde hørt!?? Der er en “Deactivate Account” mulighed, så selvfølgelig kan man det! Jeg har også en ven, der var derinde, der har SLETTET sin profil. Så beklager, det har du ikke ret i!

  9. Du glemmer en virkelig vigtig ting; har man først én gang oprettet en Facebook-profil, så kan man IKKE få den slettet igen!

  Der er lukket for kommentarer.