Saftige og afhængighedsskabende – uden sten

Til Jul købte jeg og mange andre clementiner, fordi det “skal” man nu en gang til Jul og så fordi man jo godt kan lide dem, og sunde er de jo. Men for hulen hvor var jeg og bl.a. Anita, hamrende trætte af alle de sten, der var i dem i år – og sidste år også for den sags skyld.

Lige der midt i Julen tog jeg en beslutning. Ikke flere clementiner til mig. Næh nej en god gammeldags appelsin, det ved man, hvad er. Jeg har fundet appelsinerne’s supreme, som er Dronninger værdige, hos den gode grønthandler. De er store saftige, med tilpas syrlighed (det kan jeg godt lide) og så er de – ta-da! – Uden sten! De er måske heller ikke så billige igen, men man får i nogen tilfælde, hvad man betaler for. Her betaler jeg glad og gerne. Her under slanke-kostomlægnings-trippet, er jeg nærmest blevet afhængig. Spiser mindst to dagligt – og så er de ovenikøbet sunde. Find dine superappelsiner, det er meget bedre end clementiner med sten 🙂

 • Om mandariner på Eksotiske frugter
 • 7 thoughts on “Saftige og afhængighedsskabende – uden sten

  1. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Højt til tops

  2. Belle Blues – Det ved jeg godt! Det er i teorien – I PRAKSIS, har de MASSER af sten og derfor appelsinløsning 😉 Det holder ikke, jeg spyttede sten, så jeg var helt blå i hovedet, og et gjorde Anita jo så også 🙁

  3. Jamen hov, der var lidt om det alligevel! Clementiner skulle være en sort, der har færre kerner.. Citerer lige fra dit link: “Derfor har clementinerne vundet et stort marked blandt mandarinerne, fordi de næsten aldrig har kerner.”

   Således oplyst eller forvirret på et højere plan.. 😉

  4. Tak for afklaringen!.. Sådan kan man jo starte dagen med at blive klogere.. :p Jeg ved ikke, om det så er clementiner eller mandariner, jeg køber, men jeg synes tit, jeg kan finde nogle der er stenfri. Især de større af dem, hvor skrællen ligesom føles “tyk”.

  5. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Søgefunktionen i Wordpress

  6. Belle Blues – Ifølge denne artikel her (siden er nedlagt), så findes de begge både med og uden sten. Men når de er så små, og få en der er fyldt med sten, det er altså ufedt. Nej jeg holder mig til mine appelsiner, hvor jeg i rigtig mange ikke har mødt en eneste. Jeg smider lige et link i historien, hvor det vil fremgå at Clementinen er en sort mandarin 🙂

   Opdateret 17. januar 2020

  7. Er forskellen på clementiner og mandariner ikke, at den ene er stenfri? Jeg kan aldrig huske hvilken, men det kunne man jo lige undersøge. Men jeg elsker nu også appelsiner, så jeg spiser bare begge dele! Hvorfor vælger.. 😉

  Der er lukket for kommentarer.