Småtingstur med kig op og rundt

Igår skulle jeg et smut til byen. Bare hente et par småting i Superbest og så skulle jeg derefter over i Irma, og høre, om de havde fundet min handske, som jeg store klovn selvfølgelig har tabt! Det kan så oplyses, at den ikke var i Irma 🙁 Nu var vejret så strålende, og jeg havde taget kameraet med, og jeg fik lyst til at vise jer lidt af min by, og bygningerne her.


Lige overfor Irma ligger den her rædsel af en bygning. Der er intet som helst kønt ved den. Den ser bare luset og “scruffy” ud og så de der laksefarvede franske altaner. Men det skulle ikke undre mig, om den er bygget af en el. anden “særlig”, men jeg ved det ikke, og lejlighederne kan jo være gode nok . Nu har jeg slået ejendommen op, og det viser sig, den er “et vigtigt arkitektonisk værk” (1936)!!!


Lige ved siden af ligger denne klassiske ejendom fra 1932, som jeg rigtig godt kan lide. Glaspartierne er tilføjet senere selvfølgelig, men det er smagfuldt gjort synes jeg, og giver ekstra brugbarhed for altanen – denne ellers så smukke ejendom er ikke fredet


Lige ved siden af Irma, ligger denne noget ellers triste gule ejendom fra 1933 og også bevaringsværdig. For et par år siden (lige da jeg var flyttet tilbage), fik den en stor renovering, hvor de monterede de her hidsiggrønne altaner. Jeg kan godt se, at altanerne er et plus for beboerne, men den farve!!! Kunne de ikke have lavet dem mørkegrønne…. Det ville ret beset også have passet til vinduerammer m.m.


Et kig mod nord ad Ordrupvej


Superbest, hvor de har ombygning p.t. Det var kaos!! Og hvis det så bare var til det bedre, men nej. Der var ingen lofter og alt var rykket rundt. Det er mig en gåde, hvorfor man partout skal lave noget om, der fungerede fint. Jeg hader, når de laver om. De er selvfølgelig også blevet behørrigt forsinkede og er langt fra færdige, så jeg skal vel vente med min “dom” og ellers kan jeg jo handle et andet sted… bare ikke så let, når man ikke har en bil. Ejendommen er fra 1964


Lige overfor “Gova” som Superbest altid har heddet herude, ligger denne meget stilrene og smukke ejendom fra 1937. Jeg fik faktisk tilbudt en fremlejet bolig der, men da havde jeg fået min lejlighed. Lejlighederne er dejlige. Jeg havde engang en veninde, der også boede der til fremleje – denne ejendom er også bevaringsværdig

Klik nedenfor, for mange flere billeder


På modsatte side (samme side som Irma) ligger denne nye ejendom med kunstgalleriet i butikken og så er der lejligheder også, ejendommen er ikke i kommuneatlas’et for bevaringsværdige ejendomme, det er den for ny til, men det er nummer 61E


Denne meget smukke ejendom fra 1939 får ingen grimme altaner, den er bevaringsværdig, og således må der ikke laves nævneværdigt om på dens udtryk.


Her er vejen ned til Ordrup Kirkegård, som jeg ofte har besøgt. Så egentlig ikke Ordrupvej som sådan. Grunden til at jeg også fotograferede her, er ejendomme til højre, som har fået altaner. Den er helt sikkert ikke født med nogen, og de her er så smækket på. Man kan faktisk ikke se huset for altaner, og at sige de klæder huset, ville vist være at stramme den. Jeg forstår ikke, de har fået lov. Jeg har sjældent set noget så smagløst


Dette bygningsværk er fra 1959 og er ældreboliger i de lave afsnit, og i højhuset lejligheder, hvor man kan se til Sverige fra de øverste. Jeg fandt pludselig en indgang, hvor jeg kunne se ind i gårdhaven og tage billeder. Der var en jernlåge/stakit for, men kameraet kunne sagtens finde vej alligevel. Højhuset støder op til Ordrup Torv med forsiden, som vises lidt længere nede


“Holmegården” fra 1926 var også et af de steder, jeg søgte lejlighed, da jeg ville her tilbage. Et meget smukt bygningsværk og nogen dejlige lejligheder. Helt fantastisk tog det sig jo ud i solen igår. På hjørnet ligger nu “Emmery’s“, ejendommen huser også en Thai Take Away Ban Chang, og en køkkenudstyrsbutik Pot & Pande.


Lige overfor “Holmegården” ligger Ordrup Torv, hvor der selvfølgelig er en pølsevogn. Duften var meget fristende, men jeg “holdt mig i skindet” 😉 Her ses til højre højhuset, jeg nævnte før


Banevej, hvor man som det første møder det her rækkehus fra 1968. Det er til salg, hvis nogen skulle være interesserede! Det er der åbenbart ikke ret mange der er, for det har været til salg i ihvertfald 2½ år og også længere, for det havde været til salg længe, da jeg flyttede ind. Jeg har altid synes, det var noget nær det grimmeste, jeg har set og da især da prisen startede på over 7 mill!!! Nu er den sat ned til Kr. 3.985.000! Men om det gør at skidtet bliver solgt ved jeg ikke. Det er en skam det er så grimt udefra, for inden i ser det faktisk okay ud. Det er iøvrigt også bevaringsværdigt. Men jeg ville nu stadig hellere have et af de små hyggelige i gammel stil, som ligger lige ved siden af


De fantastiske rækkehuse fra 1929, også bevaringsværdige i klasse 3. De fleste har nu fået nyt tag. Det pynter altså ikke, men jeg ved godt, det er nødvendigt, og de alt for nye tage bliver jo også slidt og se på, på et tidspunkt. Det skulle dog forbydes med store ovenlysvinduer i sådan et llle hus. Jeg skal vise skrækeksemplet en anden gang. Når vi når her, er jeg næsten hjemme. Skal bare lige under banen, så er jeg der

0

3 thoughts on “Småtingstur med kig op og rundt

  1. Kagekonen – Det var da superhyggeligt, at høre. Jeg skal tage billeder af de ejendomme ved Hyldegårdsvej en anden dag til dig. jeg var faktisk i Gentoftegade forleden, men tog ingen fotos. Det gør jeg også næste gang, jeg kommer derover. Så selvtak, jeg er også glad for at bo her.

  2. Nøj hvor bliver jeg nostalgisk af din tur rundt i Ordrup… Da jeg var helt ung boede jeg 1 års tid i et klubværelse i en ejendom på Ordrupvej lige på hjørnet ved Hyldegårdsvej mens jeg arbedede i bagerforretning på Gentoftegade… Tak for gensynet med “mit” kvarter.

  3. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Næste punkt på programmet

Der er lukket for kommentarer.