Klampenborggaard

Da jeg skulle hjem var det begyndt at sne. Så jeg var glad da bussen kom. Min jakke er ikke vandtæt, og jeg var begyndt at blive våd, da bussen kom. Der var tørt og dejligt varmt derinde. Da vi nåede Klampenborg St. var toget lige kørt, men da de kører hvert 10. minut i modsætning til bussen, var det ikke noget problem. Imens jeg ventede, tog jeg de to fotos ovenfor.

De viser Dyrehavevej op mod, hvor mine fotos fra tidligere på dagen er taget, og klampenborggaard, som er en fantastisk smuk ejendom med nogen skønne lejligheder. Et af de steder, jeg for mange år siden drømte om at få en bolig. Det kan man ikke bare, for man skal være medlem af Juristernes og Økonomernes Pensionskasse. Er man det, kan man søge om at komme i betragtning på Findbolig.nu. Det sneede nu rigtig meget, så jeg var glad for taget, jeg kunne stå under, indtil toget kom. Det sneede et stykke tid efter, jeg kom hjem, men det blev ikke liggende, for det var temeraturen heldigvis ikke til. Det er iøvrigt lige til højre for ejendommen mit sædvanlige stoppested for bussen er.

Efter den svingom med støvsugeren, jeg lovede, jeg ville tage gjorde et varmt bad rigtig godt. For resten har jeg bare slappet af og hygget mig. Så må vi se, hvad morgendagen bringer. Jeg skal ihvertfald have nogen kasser og noget i kælderen. Her bliver skisme helt pænt efterhånden 😉

Opdateret 30. april 2020 – Oprindeligt, havde jeg kaldt indlægget Klampenborghus med fokus på den store grå ejendom. Jeg er nu blevet gjort bekendt med, at den hedder Klampenborggaard. Klampenborghus, er den gule ejendom til venstre på det nederste foto. Tak til Niels Nørgaard for at rette.

0

6 thoughts on “Klampenborggaard

 1. Bygningen med den berømte boghandel hedder Klampenborggaard, mens etageejendommen på den anden side af Dyrehavevej – og som også er med på dit ene foto – hedder Klampenborghus. Opført af murermester Niels Mikkelsen Sørensen i ca. 1932

  • Det var da skrækkeligt, at jeg har taget sådan fejl. Hvordan jeg har fundet frem til Klampenborghus husker jeg ikke, men mener, det står på ejendommen (den med boghandlen). Men da jeg ved, du kender vores kommune bedre end nogen, ved jeg også, at du selvfølgelig må have ret. Jeg vil straks rette titlen på indlægget. Kan det være, det står på den anden bygning og jeg har taget fejl – jeg ved det ikke, men ihvertfald tak for din hilsen og for at rette mig. Håber du har det godt, trods corona.

 2. Mahalo – Ja det er godt. Det er en dejlig boghandel, men den ligger jo lidt akavet for mig. Der ligger den på Odrupvej mere “lige for”, fordi jeg også alligevel er dernede og handle. Der ligger faktisk også en købmand, med så grimme facader, at de skulle forbydes ved lov, men det er så en helt anden snak. Det er iøvrigt i de lokaler “Den blå æske” holdt til tror jeg.

 3. Ja, det er da meget underligt, at den kan gå…men godt!

  Det er da en hel del år siden – det var en gammel sød dame, der havde den, da jeg besøgte (læs: brugte penge der!) den i sin tid.

  Hun solgte så videre til en ung mand – men han har så ikke kunnet køre den videre…
  …en skam, for den var “special”. 😀

 4. Mahalo – Nej det er et dejligt sted, men så igen om sommeren ville jeg nu nødigt bo ud til vejen. Der er meget trafik fra Bakken og Strandvejen.

  Jo der har været en forretning, der hed “Den blå Æske”, men det er dælme længe siden. Der er ikke noget, der rigtig kan gå der. Underligt nok, for stationen ligger jo lige der og masser af boliger. Endnu underligere er det, at noget der har overlevet der længe er – en boghandel!

 5. Det ville ikke være så dårligt med en lejlighed med sådan en lille sød altan der…:-)

  …Dyrhavevej, har der ikke engang været en forretning, der hed “Den Blå Æske” engang? (Den handlede primært med lækre, lækre tekstiler).

Der er lukket for kommentarer.