Frokost og fokusBulgursalat som var min lækre frokost idag

Jeg har ikke skrevet så meget om vægttab og den kamp nyeligt. Jeg ved det godt, og jeg vil så lige fortælle lidt om, hvad der foregår på den front. Det startede så godt, og så mistede jeg grebet om det. Til forskel fra andre gange, er jeg stoppet brat op, og spurgt mig selv og virkelig følt efter, hvad det er, der sker, når jeg mister fokus, for at finde en forklaring på hvorfor. Så er det også lettere at gøre noget ved det. Jeg fandt også ud af hvorfor. Hvis jeg bliver for træt, og ikke får nok søvn og i det hele taget gør for meget, så bliver jeg stresset. Så selvom jeg som sådan ikke føler, at jeg er i dårligt humør el. har noget klage over, så reagerer kroppen med det samme, når jeg overhører mine stresssignaler. Så vil du nok sige – “Jamen hun arbejder jo ikke engang” – nej det gør jeg ikke, og det er der jo grund til, og der skal ikke ret meget til, at jeg egentlig ikke har det godt, fordi jeg bliver stresset og det bliver “for meget”.

Når det sker, så spiser jeg og har simpelthen ikke overskuddet til den fokusering og planlægning, der er pinedød nødvendig, for at gennemføre et sådan projekt. Jeg har besluttet, at mit helbred har allerstørste prioritet og det her projekt. Hvor gerne jeg end vil, så nytter 3 dage om ugen i stalden ikke, udover hele den lørdag, som kommer til at ryge, når sæssonen starter igen. Jeg har ingen som helst energi til det herhjemme heller, og det skal altså også passes. Jeg har jo så nu netop fået lavet meget herhjemme på det sidste, men det er også kun fordi jeg indtil fornyeligt kun var i stalden 2 gange i ugen. Det må blive højden. Til gengæld giver jeg den så gas, når jeg er der – altså så meget, som jeg nu kan.

Strukturen skal findes, og der skal lægges madplaner, og så skal motion også indkooporeres i planen. Jeg skal også skrive mine visioner og klare mål ned, med tidshorisonter og det hele. Jeg nægter at give op! Ikke tale om, af skal det! Jeg læser Dr. Phil’s Ultimate Weight Solution (På dansk “Aldrig mere Vægtproblemer“), og finder stor hjælp og gode råd i den. Der er helt sikkert nogen gode værktøjer i den. Så jeg kan på det varmeste anbefale den.

Frokosten idag var denne lækre bulgursalat til 7,5 points:

1,5 dl bulgur
3 tsk. olie el. alm. dressing
(bruger du olie så smag til med lidt balsamicoeddie)
16 g feta
31 g Avokado
½ terning hønsebouillon
2 dl kogende vand
Lidt hakket bredbladet persille
Semi-dried tomater
Rød peber
Agurk
Rødløg

Bulguren sættes i kogende vand (tilsæt evt. bouillon – jeg tilsatte en halv hønsebouillon). Efter 10 minutter røres rundt og lad den stå 10 min. mere. Imens skæres alt i små stykker. Når bulguren er klar, hældes evt. overskydende vand fra, og lad den køle lidt af, inden den blandes med alt resten. Smag til med salt og peber.

Tip: Kan gøres for mindre points, hvis man undlader feta og avokado.

5 thoughts on “Frokost og fokus

 1. Suzanne – Folk skal selvfølgelig selvom, hvad de gør, men det er jo udfra et sundhedsmæssigt synspunkt godt at tabe sig. Når jeg taler om, problemer i den sammenhæng taler jeg ikke om, hvis du vejer 5-10 kilo for meget. Selv 10 kan være nok, men dem der vejer meget mere for meget. Det ér meget sundhedsskadeligt, og kan have voldsomme konsekvenser, hvis ikke de kommer af.

  Jeg vejer meget mere end de berømte 5 kilo for meget, og for mig, er det bestemt for min egen skyld, så jeg kan blive den “sild” jeg var engang (bare en ældre en af slagsen”) og for mit helbreds skyld som sådan. Jeg har flere problemer, jeg ikke hjælper den mindste smule ved at være overvægtig. Slet ikke. Så for MIN skyld og ingen andres, skal de af. Jeg er helt klar på den med søvn, og der har jeg også et problem, for jeg har ikke specielt god søvnkvalitet, og p.t. sover jeg ikke godt og så bliver jeg stresset. Så der er mange ting i det – lige nu skal jeg se at få “lettet rumpen” og komme i ordentlig tid i seng. Jeg må hellere få nedfældet de der målsætninger imorgen 😉 Og så få læst noget mere Dr. Phil 😀

  Bulgursalaten er lækker. Jeg elsker den – du skulle prøve den. Også rigtig god weekend til dig.

 2. Kære Deborah.

  Som du så på min blog, så er jeg også en af dem der kæmper med kiloene… Og det værste ved det hele er, tror jeg – alle de normer man får smidt i hovedet hele tiden. Så længe man ikke er i direkte fedme og sygdomsrelateret gruppe, så handler det til syvende og sidst udelukkende om, hvordan man har det med sig selv.

  I starten af et vægttab kører man på motivation, siden kører man på viljestyrke og… viljestyrke kommer ikke af sig selv har jeg læst i en eller anden klog bog engang *s* Og hvorfor er det at man vil tabe sig?

  Hvis det kun er for ens egen skyld, er det jo reelt nok – men hvis det er fordi samfundet har sat normer, så er det jo en anden sag.

  Bevares, jeg vil da gerne kunne gå ind i en hvilken som helst butik og købe tøj, men uanset hvor meget jeg taber mig, så kommer det aldrig til at ske, fordi jeg nu har den kropsbygning jeg har.

  Allervigtigst tror jeg at det er, ikke at ‘slå sig selv i hovedet’, hvis man falder i vandet – for den tid der er gået godt… er jo netop gået godt 😉

  Men bortset fra det, så er jeg nu enig med Dr. Phil et langt stykke hen ad vejen…

  Iøvrigt kan den stress man får over at man er gået i stå, også gøre en overvægtig – når kroppen oplever stress indstiller den sig på ‘krisetid’ og så holder den på alt det man gerne vil af med.

  Masser af søvn ( 7 – 8 ) timer hver nat og et rimeligt ustresset liv, skulle kunne gøre meget for et vægttab.

  Din bulgursalat ser lækker ud, jeg er ikke helt fri for at være misundelig 🙂

  Og ha’ nu selv en fantastisk god weekend…

 3. Ã…hh altså Deborah, hvorfor skal vi ha’ det så svært, med det vægttab. Jeg er også gået helt i stå, gnisten mangler simpelthen. Jeg vil bare så gerne af med det sidste ! På mandag skal jeg starte i virksomhedspraktik, så mon så ikke jeg kan få lidt struktur på hverdagen og maden, jeg håber det ! God weekend til dig !

 4. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Genfundet og ovnkylling

Der er lukket for kommentarer.