Weekendslut og ugestart med et farvel

Det har været en okay weekend, bortset fra, at jeg har været “død”, som man siger. Ikke så meget som en eneste ting, har jeg lavet idag altså. Igår var jeg jo så til gengæld både på udsalg og til fødselsdag. Det er vel ret beset også nok.

Da vejret artede sig så smukt idag, kunne jeg godt have bevæget mig ud en tur, men der er ikke for fem øre energi i mig. Så jeg blev her. Alt det friske luft, jeg har fået idag er ud på altanen for at tage disse to billeder af den smukke solnedgang, som det er længe siden, der har været mulighed for sidst. Den skulle gerne varsle nye og bedre tider for mig og min slankeplan. . Det går ikke det her 🙁

Desværre starter ugen så trist som den vel kan. Imorgen skal en kær hesteven tage afsked med sin hest. Det er et punkt man uundgåeligt når til, men som alle frygter. Det vil kaste en skygge over dagen imorgen og formentlig hele ugen. Jeg har lovet, at ringe og trøste lidt imorgen aften. Uha, det er ikke sjovt. Men når man har dyr, er man nødt til, at tage den del af det også jo – desværre! I det mindste må man være glad for visheden om, at man har gjort alt, hvad man kunne for at give dem et godt liv og masser af kærlighed – og det er helt sikkert, at det har denne hest fået.

5 thoughts on “Weekendslut og ugestart med et farvel

 1. Mette – Det er jo den berømte fornuft og følelser igen. Det er jo svært, men det skal gøres. Har prøvet den situation, du beskriver med en af vores hunde hjemme, hvor min mor desværre trak den alt for langt. Det vidste hun også godt bagefter, og var også ked af det. Den snak havde jeg også med min gode ven her til aften, hvor jeg talte med ham. Han var klar og fattet, og vi var enige om, at han havde taget den helt rigtige beslutning på rette tid.

  Lene – Jeg husker ikke hans løbstid, for det har været mens jeg var væk på landet. Men jeg har mødt ham her efterfølgende, og en stor personllighed. Det som tæller for mig, er hvad han betyder for sin ejer nu, mere end hans resultater som galophest, selvom jeg ved, at han var populær.

  Kære Suzanne – Jeg tror, det er ligemeget, hvilket dyr, der er tale om, når man elsker det. Desværre er det jo sådan at de fleste normale kæledyr dør før os, og derfor vil man uværgerligt stå der. Alle der har dyr, kan sætte sig ind i den smerte det er, at skulle tage afsked med en elsket ven, uanset om det er en hest, hund eller kat. Jeg gruer da også helt vildt. Min dejlige Garbo er 16 år! Jeg har talt med min ven her til aften og han var fattet og havde det efter omstændighederne okay. Det er jeg rigtig glad for.

 2. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Galoptræner Bendt Jensen er død 79 år gammel

 3. Kære Deborah.

  Jeg forstår så udemærket det tristheden ved at sige farvel til et dyr. Godt nok er jeg ikke hestepige, men jeg har hund og da hun nærmer sig de 8 år, er jeg da efterhånden begyndt at spekulere på, hvor længe jeg er heldig at have hende… Hun er stadig frisk og frejdig, så derfor kan jeg slet ikke forestille mig, at der ikke er mange gode år endnu, men man har jo hørt om hvordan dyr kan blive gamle, sådan nærmest fra den ene dag til den anden.

  Og du har helt ret i, at man må glædes over at man har givet dem et godt liv med masser af kærlighed, men hvor er der bare megen tomhed… Også selvom det er en guldhamster som den jeg tog afsked med for nogle år siden.

  Jeg er sikker på at det hjælper, at du er der og bare har forståelse for at afskeden er svær – det skal man vist være dyrelsker/ejer for at forstå 🙂

 4. Det er et stort tab for ham og jeg føler virkelig med ham, har jo desværre selv stået i præcis samme situation med Cajun. Det er ikke sjovt! Men han har gjort alt for sin gamle dreng og den tid de har haft sammen kan ingen tage fra dem.
  Det er en stor stjerne der går bort, han tiltrak mere opmærksomhed ved sin sejr end en derbyhest har gjort. En rigtig publikumsfavorit, der vil blive husket af alle mange år ud i fremtiden.

 5. Én gang har jeg aflivet en elsket hund for sent… det var min første og hun levede længere end hun burde for MIN skyld og fordi JEG ikke kunne tage afsked. Det har jeg altid haft det rigtigt skidt med og derfor lovede jeg mig selv at det ville aldrig ske igen.

  At tage afsked med et elsket dyr er svært… meget svært endda. Men jeg synes et eller andet sted, at det alligevel er en god følelse at kunne befri et dyr for lidelse – det er mere end vi kan gøre for de mennesker vi elsker!

Der er lukket for kommentarer.