Togturen


Usigten til hver sin side af Nykøbing F. Station. Øverst ind mod centrum, hvor forretningsstrøgene ligger nede bagved. Vejen der ses, er en ringvej, der kører udenom byen. Nederst den slags huse, der er meget typiske langs banen den vej nedover


Staionsbygningen, som jeg ved Gud synes, er noget af det grimmeste, jeg længe har set. Men sådan ser den ud


Øverst et kig sydover mod sukkerfabrikken, hvis skorstene også anes. Nederst et lokomotiv, som jeg godt nok synes, er imponerende, og nu holdt det der lige

Turen var fin. Vejret var helt fantastisk, og jeg ærgede mig på den konto lidt over, at jeg ikke kan køre så langt, for så havde mulighederne for fotos undervejs været udendelige. Markerne var dækket af sne, og det Sydsjællandske og Lolland-Falstreskee landskab viste sig fra sin smukkeste side. Så når nu galt skulle være, var det en fantastisk dag, at tage turen på. Jeg var træt, da jeg tog afsted, selvom jeg havde sørget for, at få sovet godt. Det har også noget med de smertestillende piller at gøre, jeg nævnte forleden. Så der var kun at “samle mig selv op” og så komme afsted. Det er lidt af en tur. Først med S-toget til Østerport. Der står man så på Regionaltoget til Nykøbing Falster. I Nykøbing tager man Regiontoget videre til Nakskov. Fra Nakskov St. skulle jeg så videre endda ca. 20 minutter i bil. Busdriften på Lolland lader meget tilbage at ønske, og da særlig i weekenderne. Så jeg blev hentet på stationen. Jeg var sådan nogenlunde frisk, da jeg nåede dertil, og jeg havde også fået sovet lidt undervejs.