Volmer – hele historien


Rum og Volmer fotograferet sidste år

Der bliver ganske rigtigt skrevet på Galopsport.dk, at Volmer er død. Dette er også korrekt. Det var Volmer, der her på sitet blev talt om sidste mandag, da jeg fortalte, at en kær hesteven’s gode ven, var gået bort. Dette var også dagen, hvor Træner Bendt Jensen gik bort.

Hvad der står på Galopsport, er helt korrekt, det er bare ikke den fulde historie. Med til historien hører også, at Volmer efter sin tid som galophest, blev Rum’s hest. Ikke bare det, han var hans et og alt, og Volmer blev båret på hænder og fødder, og jeg kender INGEN, der ville gå til større længder for at sørge for sin hest havde det godt end Rum. Det er en stor, stor sorg for Rum, at han måtte tage den svære beslutning, at lade Volmer sove for altid. Men som jeg skrev – det hører også med.

Farverne Rum’s hat har, er de farver Volmer løb i, da han var galophest og ejet af Kate og Majbritt Hjort. I lørdags holdt vi gravøl for Volmer! Så selvom han netop ikke var en stor stjerne løbsmæssigt, så var han en stor personlighed, som vil blive husket for netop det, og for en ejer der i den grad elskede ham lige til det sidste!

4 thoughts on “Volmer – hele historien

 1. Jane – Ja der var da selvfølgelig meget vægtige grunde til sådan en beslutning, og den var helt nødvendig. Ellers var den bestemt ikke blevet taget. Men netop derfor er Rum afklaret og har det faktisk helt godt, selvom han selvfølgelig savner Volmer.

  Det glæder mig oprigtigt, at Polle nyder sit nye landliv, og at han nu er så tæt på, at det kun er et smut op og se til ham. Jeg glæder mig til at se ham, næsten gang jeg skal op til den røde.

 2. Trist historie at høre om VOLMERs sorti. Vi var med til hans barnedåb oppe på Hvidegården, og denne ædle Richard of York søn blev døbt i intet mindre end Moet Chandon, ligeså ædel Champagne, og opkaldt efter morfar Volmer Hjort Pedersen fra Brogården. Det var en utrolig lystig barnedåb, og ikke “kun” Volmer fik smagt på champagnen.
  Jeg ved at vores dejlige Rum, har været næsten utrøstelig ved at skulle sige farvel til sin bedste ven igennem mere end 5 år. Det må ha’ været mere end hårdt. Og jeg er da også sikker på, at der var en meget vægtig grund til denne afsked. Volmers tarv.

  Mine tanker går også til Kate og Maibritt Hjort , for hvem han var et barn, og jeg glemmer ALDRIG den gang han endelig vandt. Det vil sidde på nethinden indtil jeg dør. Vinderbuketten blev fluks bragt ud til familiegravstedet. Noget som gik lige til hjertet hos mange. En meget smuk og rørende gestus.

  Også en stor tak til DIG Deborah, for at VORES gamle kæmpe som er af Volmers årgang, efter forlydende fra sikker kilde nu springer rundt som en kåd åring og “hundser med de andre”. En stor ting, at man selv får lov at være sin hest’s fagforening.
  Så jeg gi’r Lene evig ret i, at det er vigtigt at sige STOP på det “rigtige” tidspunkt. Dér hvor hestens værdighed er i fare, og der ikke er nogen vej tilbage.
  Bedste hilsner
  Jane

 3. Lene – Tusind tak skal du have! Jeg har lige talt med ham, og han er netop meget stolt af, at der blev skrevet om ham! Men også glad for, at blive nævnt 😉

 4. Ja der er vist ikke meget andet at sige om den sag, rigtig fine ord! Volmer har sagt farvel til denne side og efterlader et stort tomrum hos Rum, det er bare så trist men flot at Rum kunne træffe beslutningen for det er nemlig ikke så nemt at skulle sige at nu er det nok

  Og selvom Carsten Bundgaard ikke har nævnt noget om Volmers liv efter væddeløb og om Rum så er jeg sikker på, at Rum vil være stolt af sin gamle dreng. Der er ikke mange heste, der bliver husket og skrevet om når de dør. Og da slet ikke en “simpel” handicapper. Det er skam en stor ting.

Der er lukket for kommentarer.