Gl. Holtegaard


Gl. Holtegaard Julen 1994

En udflugt, jeg var på med min mor i 1994 var en tur til Gl. Holtegaard og se Jette Frölich’s Julepynt/udstilling, som er der hvert år. Min mor var meget kreativ, så hun var følgelig interesseret. Så vi drog af. Desværre er foto indefra ikke blevet godt og jeg har ikke taget noget af mor der. Men jeg tog så dette af den smukke bygning og det fandt jeg forleden og ville vise jer. Gl. Holtegaard er skabt af arkitekten Lauritz de Thurah (1706-59), og han har bl.a. også bygget Eremitageslottet. Det er taget med mit Canon EOS 500 som jo ikke var digitalt, så der blev sparet på fotos.

Sjovt nok læser jeg så her til morgen om Madames fødselsdag, og hun skal netop fejre den, med en middag på Spiseriet, der ligger i en af bygningerne der. Jeg mangler i den grad en menu på sitet, men det forlyder ved kig rundt om, at det er traditionelt dansk/fransk – sildeandretning, quiche m.m. og 3-retters menu om aftenen og til overkommelige priser helt sikkert.

Bygningen og Barokhaven kan være sikker på et besøg fra mig, når vejret bliver lidt lunere for en fotosession. Og så kan det da være, jeg skulle forkæle mig selv med frokost på Spiseriet. Når jeg når så langt, hører I det selvfølgelig.

Links

 • Gl. Holtegaard
 • Jette Frölich
 • Arkitekt Lauritz de Thurah på Wikipedia
 • Tidligere ejere af Gl. Holtegaard
 • 5 thoughts on “Gl. Holtegaard

  1. Lone – Det kan jeg til gengæld sagtens følge dig fuldstændig i. Det kunne jeg bestemt heller ikke tænke mig. Jeg skal have “alt mit skrammel”, som er arvet købt og bestemt ikke designer noget som helst. Så nej heller ikke min stil. Men det var da sjovt at se, og især for min mor, der godt kunne finde på det. Hun fik dog grove hug, den Jul hun indførte hvidt og sølv kun, så det holdt hun med igen. Jeg købte kun et hjerte til minde om dagen, og det har jeg da endnu (altså sådan et klippet et).

   Tine – den kreative and – Det kan du tro jeg vil gøre. Det kunne da være hyggeligt. Sødt af dig og en god idé – Tak! Når det bliver lidt varmere 🙂

  2. Har også besøgt en af Jette Frölich’s juleudstillinger på Gl. Holtegaard engang i 90’erne. De enkelte ting er smukke, men når man ser så meget på én gang, blev det for meget “designerjul” efter min smag.
   Jeg har kun købt nogle af hendes julekort gennem tiden.

  3. Laurids de Thurah har blandt meget andet også tegnet Roskilde Palæ – som i dagligt tale bliver omtalt som Det gule Palæ, der i dag huser Museet For Samtidskunst. Den bygning har også en spændende historie, da den blandt andet har lagt scene til et mytteri i 1808, da en del af den spanske hær var inlogeret i byen.

  Der er lukket for kommentarer.