Det er jo kun, men stadig…

Jeg lod mig tynge vældigt af et problem af financiel karakter. Også fordi jeg sådan set (lidt) uforvarent kom i uføre. Men mon ikke det går? Jeg er nødt til at erkende, at jeg er NØDT til at holde pinenøjagtigt øje på hver en øre, hvis ikke det skal gå galt. For overblik det ejer jeg altså ikke for en rød femøre! Det ved jeg jo godt, og det er da også lige gået, men det gjorde det så ikke den her måned, hvor jeg billedligt talt “endte i grøften”.

Jeg HADER den slags og at der ikke er orden i tingene. Det ødelægger min nattesøvn og humøret ryger helt i kælderen. Jeg har heldigvis en sød bankrådgiver, som altid er hjælpsom og forstående. Men jeg er da helt klar på, at selv den mest forstående ikke kan strække sig i disse for alle så hårde tider. Så jeg SKAL bare til det, at holde helt og pinagtigt styr på hver en øre. Jeg kan godt – selvfølgelig kan jeg det! Iøvrigt skal jeg så også ind i vanen igen med at lave madplaner og KUN købe, hvad der er på listen, som jeg var så god til lige her først i min kamp for kiloene. Det må være to forsinkede Nytårsfortsæt!

Iøvrigt så jeg Lukusfælden igår aftes, og de havde et OVERFORBRUG på 14.000,- kr. pr. måned!!!! Så blegnede mit overtræk altså lige pludselig. Alt er relativt! Men derfor skal der nu styr på det alligevel.

Hvad gør du for at styre økonomien?

Dagen idag bringer ikke meget andet, end at jeg nu skal gøre rent og vande lidt blomster og sådan og så slappe af. Middagsmaden skal forberedes efter Anne’s opskrift – sådan da (tillempet Weightwatchers). Jeg skal fortælle, hvordan det går.

7 thoughts on “Det er jo kun, men stadig…

 1. Esther – Tusind tak for alle dine gode råd, som jeg helt klart kan bruge og vil bruge. Og jeg vil også låne bogen, du anbefaler. Så har jeg et spørgsmål til dig – Har du regnet ud, hvad du kunne spare, hvis du holdt op med at ryge? 😉 Men du har helt ret, for mig er 4-500 kr. sandelig mange penge. Igen tusind tak 🙂

 2. …og så glemte jeg lige:

  Da jeg besluttede mig for at få styr på min økonomi gik jeg på biblioteket og lånte Lisbeth Nebelungs “Råd til at leve – sund økonomi for begyndere”.

  Derfra fik jeg rigtig mange gode tips – også selvom jeg følte mig temmelig ramt af nogle af udsagnene i den.

  Men, eftersom det hjalp mig til at være helt ærlig omkring min økonomi, så var det jo ikke så slemt 🙂

  Så, den kan altså kun anbefales.

 3. Det er en forrygende fornemmelse, kan jeg godt fortælle dig. Også selvom det “bare” er 200 kroner.

  Jeg glemte forøvrigt; jeg bruger også noget, der minder om konvolutsystemet. Hver fredag hæver jeg det beløb, jeg har besluttet jeg må bruge per uge og så må jeg altså bare holde hus med det.

  Hvis jeg gerne vil købe noget om onsdagen, men ikke har penge nok, så må jeg sgu vente til fredag. Hvis det så er udsolgt, tja, så har jeg jo bare sparet de penge *GG*

  Når jeg så når næste fredag, kan jeg tælle op hvad jeg evt. har i overskud og det overfører jeg ikke til ugen efter, men smider i sparebøssen. (Medmindre det er tid til at købe et karton smøger!)

  Det system betyder at jeg kan have en hel del “ekstra” penge (Alt er relativt – nogle vil nok ikke mene at 4-500 kroner er mange penge!) ved månedens slutning.

  Jeg kan godt forstå, at man kan løbe sur i at skrive ned, hvad man bruger.
  Men netop fordi jeg jo kun har det vist antal penge til rådighed pr. uge, kan jeg ikke komme til at bruge for mange penge. Desuden bliver det sjovt på den måde at kunne følge med i prisudviklingen.

  Jeg bor jo ude på landet og nærmeste indkøbsmulighed er SuperBrugsen – og de er IKKE billige!

  Derfor er jeg nu begyndt at køre en omvej hjem fra job og kører til et center, hvor der både er Føtex (der køber jeg dog kun de særligt billige tilbud, for Føtex er DYR!) fakta, Netto og Rema1000.

  Fremover handler jeg kun i den lokale Brugs, hvis de har særligt gode tilbud.

  Held og lykke med at få styr på din økonomi 🙂

 4. Tina – omme i London og Esther – Dejligt at dele erfaringer. Det med “Direct Debit” og “Standing Orders” hedder BETALINGSERVICE på dansk. Og jeg har også alle mine faste udgifter der. Det med at skrive alt ned, jeg bruger og køber, har jeg prøvet, og det løber jeg sur i. Det er sådan set ikke der, den hænger. Det har mere været, at jeg mister overblikket over, hvor meget, der er tilbage og får hævet for meget på dankortet. Jeg tror simpelthen, at jeg skal udi konvolutsystemet, som du taler om. Det talte min mor altid om, og så er der “kontant afregning” for, hvor meget der er tilbage. Måske jeg skal dele de penge op, jeg har i en uge ad gangen, for at få et overblik. Jeg tror, du har helt ret i, at det er lettere at styre kontanter. Hæve, hvad der er og så dele det op, og når der ikke er flere, så er det bare ærgerligt. Og så selvfølgelig lægge til side, til de ting, jeg ved, jeg skal bruge til. Jeg synes ikke, det er fordi, jeg ryger i “luksusfælden” som sådan og køber unødigt luksusting. Jeg køber nærmest kun nyt tøj, når det hænger i laser og pjalter og da især p.t. hvor jeg taber mig. Men engang imellem, synes man jo godt, man vil forkæle sig selv lidt. Og det har da også lykkedes før med omtanke. Men det skal der til og lidt overblik, som jeg så må blive bedre til at få.

  Med hensyn til at handle dyrt ind. Hm, det gør jeg nok nogengange. Det bunder i at nogen ting simpelthen ikke fås i Fakta, og så er nærmeste butik Superbest og Irma, som vi jo alle ved ikke er de billigste. Når man ingen bil har, så er det altså ikke sådan lige at tage på langfart for at handle, selvom det selvfølgelig kan gøres med bus og tog engang imellem. Problemet er, at de rigtige lavpriskæder Føtex og Bilka og Aldi er milevidt herfra. De går åbenabart ud fra at alle har “kassen” herude, og det er jo ikke tilfældet. Skal jeg i Føtex skal jeg helt til Lyngby, Aldi ligger i Søborg el. Østerbro og ja Bilka ligger jo endnu længere borte. Men jeg må prøve at købe så billigt som muligt og ihvertfald tænke over det i højere grad.

  Tak for jeres indput, jeg skal lade vide, hvordan det går. Det kunne være helt sjovt at prøve ligesom dig Esther, at der er penge til overs.

 5. Jeg har budgetkonto til de faste udgifter og det tilhørende budget kigger jeg igennem et par gange om året, så der hele tiden er overensstemmelse mellem indestående på kontoen og udgifterne.

  Mht. husholdningsregnskabet er jeg begyndt at notere alle indkøb i en “kassebog”, helt ned i detaljer, så har jeg helt styr på HVAD jeg egentlig bruger mine penge på (Det er ikke altid det er lige sjovt at se “klatteriet” – men det er sgu sundt! Og det virker skisme præventivt, skal jeg hilse at sige. Det er slut med at købe en buket til 30-40 kroner, selvom jeg elsker blomster. Så hellere købe en potte teteatete til 12,-)

  Desuden kan jeg holde øje med om jeg betaler for meget for en vare.

  Af den grund er jeg nu begyndt at handle længere væk end det er nødvendigt, men det gør jeg altså gerne når jeg fx. kan få 1L mælk til næsten den halve pris!

  Det sjove er, at selvom ovenstående kan lyde umanerlig kedeligt, så er der faktisk gået sport i 1) at bruge så lidt penge som muligt 2) at finde de billigste tilbud (også selvom det betyder jeg så skal køre en lille omvej hjem fra job).

  Det her med et husholdningsregnskab er jeg først begyndt på for nylig – men allerede nu er det næsten helt vildt, hvor få penge jeg egentlig kan klare mig for i løbet af en uge – uden at lide afsavn.

  Det bedste af det hele er dog, at der STADIG er penge på kontoen den sidste dag i måneden. Det har jeg ikke været vant til 🙂

 6. Deborah, nu er jeg heldig nok til at leve i en husholdning med to indkomster og det goer jo grangiveligt en forskel, da der er bare en husleje der skal betales. Mht regningerne, saa betaler jeg ALT gennem “direct debits” og “standing orders”. Jeg ved ikke hvad det hedder paa dansk, men alle mine regninger bliver betalt automatisk gennem banken og gaar ud med det samme jeg har faaet loen, saa jeg ved hvad jeg har at goere med. Et spreadsheet med ALLE udgifterne i giver ogsaa et godt billede af oekonomien. Tag alt med, selv pengene til en avis hver morgen, eller en pakke tyggegummi paa vej til arbejde hver dag.
  For mange aar siden plejede jeg at bruge et konvolutsystem, hvor jeg lagde mine madpenge i en konvolut, mine lommepenge i en anden, transport penge i en tredje osv. Har man besvaer med oekonomien er det vigtigt at bruge kontanter, for saa foeler man virkelig hvor mange penge man skiller sig af med, hver gang man putter haanden i lommen. Da boernene var smaa var jeg en flittig kunde i genbrug og desuden lavede jeg meget af deres toej selv. Pengene var smaa, men heldigvis er jeg udstyret med et kreativt gen. 🙂 Jeg ved ikke om du kan bruge det til noget, men jeg oensker dig held og lykke med projekt stram oekonomi.

Der er lukket for kommentarer.