Dybt facinerende


Nu jeg bare ligger her, har jeg jo god tid til at se lidt fjernsyn, så imorgens så jeg igen “Everest Beyond the Limit“, som jo handler om de her mænd, der kæmper sig vej til toppen af Mount Everest. Jeg kommer vist aldrig til at fatte, at man i den grad vil sætte liv og lemmer over styr og gennemgå den slags lidelser. I dagens afsnit, måtte en fra “vores” ekspedition forlade en døende mand. Der ligger masser af lig på Everest, og folk der ikke ved, hvad de taler om, kritiserer ekspeditionerne for ikke at få ligene ned. Det lader sig simpelthen ikek gøre. Det ville kræve alt for mange mænd, hvis liv også ville være i fare. Helikoptere kan for det første ikke flyve så høj, helt bortset fra at der ikke er noget sted de kan lande. Selvom man kunne få så mange mænd derop, så ballancerer de her mænd på en knivsæg, så at skulle bære (i dette tilfælde) en 2 meter høj og over 100 kilo tung mand el. nogen anden mand for den sags skyld, er helt urealistisk. At det var en hård oplevelse, at skulle efterlade en mand på den måde, er der ingen tvivl om. Men som ekspeditionsleder Russell Brice siger, så ville han ønske, at flere tænkte på hvor farligt det er, inden de begiver sig ud på de her ture. Nedenfor en trailer for serien. Meget bevægende at se denne prægtige mand dybt rørt fortælle om, hvordan han ringede til den afdødes far og forklarede ham, hvorfor de ikke kunne få ham ned fra bjerget. Hans efterladte forstod til fulde, at når man begiver sig ud i den slags her, så er det altså i sidste ende absolut helt på eget ansvar og kan meget vel blive med livet som indsats.

Links:

  • Tim Wayne Medvetz’s site om sin tur til Everest
  • Everest Beyond The Limit på Facebook
  • Himalayan Experience – rejseselskabet, der arrangerede turen
  • Læs den danske deltager Mogens Jensen’s rejsebreve og book ham for foredrag
  • Blogindlæg om da Mogens Jensen endelig når toppen med ilt (han havde prøvet før uden på trods af at være slem asmatiker)
  • Discovery Beyond The Limit Blog