En plads i mit hjerte (1984)

Her til morgen har jeg set en dejlig film med en af mine favoritskuespillere Sally Field. Derudover er Danny Glover, John Malkovich og ikke mindst Ed Harris, som jeg også er helt vild med. Han har nyeligt begået den meget roste Western “Appalosa (2008)“, hvor “vores” Viggo Mortensen også er med.

Filmen “Places in the heart (1984)“, handler om Edna Spalding (Sally Field), hvis man bliver skudt i sit hverv som Sherif. De lever i en lille by Sydpå på landet i 30’ernes depressionramte USA. Banken truer med tvangsauktion over ejendommen, og Edna må finde på noget, hvis hun skal redde familiens hjem og fremtid. Hendes søster Margaret (Lindsay Grouse bor i samme by, men er gift med Wayne (Ed Harris, der ikke tager krise el. ægteskab særlig alvorligt, så hun er ikke til meget hjælp. Hjæp får hun dog af Bankbestyreren, som giver mange chancer, hans bror Mr. Wiil (John Malchovich) hun tager ind som logerende og en forbipasserende sort løsabejder Moses (Danny Glover. Han finder løsningen på problemerne, med en plantning af bomuld, en masse hjælpere sydfra og masser af hårdt arbejde. Udover den hårdt bomuldshøst, er der utroskaben der er ved at kvæle søsterens ægteskab og så lige en tornado, der skal klares også. En varm og realistisk film, brilliant spillet af samtlige. Den indbragte også Sally Field en Oscar for bedste hovedrolle og Robert Benton en for bedste manuskript, derudover havde den mange andre nomineringer og vandt flere priser derudover.

En film jeg på det varmeste kan anbefale. Den fås også på DVD, hvis du skulle få lyst til at købe den.

[xrr rating=4/6]

Links:

  • Places in the heart trailer
  • USA blogs om “Silly Sally debat”
  • WebMD: Sally Field – An Osterporosis story
  • Artikel i Los Angeles Times om Sally Fields Censurerede tale til Emmy uddeling
  • Artikel “Underspillets mestre” i Information om Ed Harris’ film Appapalosa, som han har skrevet og instrueret udover at spille med i den