Så lad være at spørge!

Kender du det, du har en sludder med nogen på Facebook eller MSN, og de spørger dig om noget rimeligt personligt/følesomt, som du så svarer på så kortfattet som muligt, men dog tydeliggør du, at emnet er følesomt. Hvorefter modtageren i den anden ende overhovedet ikke svarer, men siger, at de iøvrigt var på nettet for noget andet og vil løbe nu!!!! Det er altså dels en flad fornemmelse og meget meget ubehageligt, når man lige har fortalt noget, som for en er meget følsomt.

Så hvis du ikke gider høre svaret, eller vise den respekt svaret kræver – så lad venligst være at spørge! Men jeg skal da ihvertfald også lade være at fortælle noget, som så er følsomt åbenbart, for folk vil åbenbart ikke høre selvom de spørger. Underlig måde at være på i mine øjne. Jeg er af natur meget åben og tillidsfuld og går ud fra, at folk spørger i god mening. Men næste gang vil jeg da så sige, at det har jeg ikke lyst til at svare på, for så føler jeg mig ikke “kørt over” bagefter!

3 thoughts on “Så lad være at spørge!

 1. Tine – Ja du har helt ret, det er samme fornemmelse. Jeg undre mig også. Jeg havde kastet noget op, og så begynder vedkommende selv at spørge ind. Hvis vedkommende ikke havde gjort det, så havde jeg ladet den ligge.

  Louise – Det blev kun værre af, at det rent faktisk var første gang, vi talte sammen på MSN, og jeg havde sagt hej til hende. Så føler man sig rigtig “velkommen”. Jeg forstår ikke, hvorfor folk ikke sætter sig på optaget, hvis de er det, for så ville jeg jo aldrig have sagt hej. Folk har åbenbart deres MSN på auto-log-on og så sker den slags. Nej jeg fortæller heller ikke noget der mere, det er helt sikkert.

 2. Det kender jeg udemærket godt.. Man føler sig næsten helt forrådt.. Men sådan er det jo med noget som er lidt anonymt som chat hvor folk ikke stilles til ansvar ved at skulle se den anden person i øjnene!
  Det er vildt irriterende, men hvis den samme person gør det flere gange undlander jeg at fortælle vedkommende den slags ting mere..

 3. Jeg forstår godt, hvad du mener, det minder mig ret så meget om dette …

  En lille uges tid før jeg blev sygemeldt på grund af stress og totalt nedslidning, det var en mandag morgen efter en weekend med “kun” 24 timers hjemmearbejde og vi havde brugt det meste af lørdag eftermiddag og aften på Køge sygehus, da min Skats farnor var kommet på hospitalet efter et fald til observation for et lårbenbrud, spurgte en af min kolleger mig: “Har du haft en god weeknd ?”, hvortil jeg svare: “Nej, det vil jeg bestemt ikke kalde den” hvortil hun sagde: “Du er sgu også altid så negativ !” og så var hun sur resten af dagen, fordi jeg ikke havde svaret” Ja, jeg har haft en god weekend”.

  Hvorfor spørger folk, når de reelt set ikke ønsker at få et ærligt svar ?

Der er lukket for kommentarer.