Øv, klatkager!

De ellers så gode fødselsdagsboller, som jeg har bagt før, er totalt mislykkede idag. De ligner mest klatkager. Så som det ser ud i skrivende stund, så bliver det “kun” lagkage imorgen, medmindre jeg orker et forsøg mere, men det tvivler jeg på, når jeg også skal lave lagkage….:( Nu må vi se, jeg håber, det er nok med lagkager, som jeg så til gengæld laver 2 af. Jeg mistænker, at jeg muligvis har brugt for lidt mel, men svært, for der er ingen nøjagtige mål på netop det i opskriften, og det er ikke så godt, når man ikke er så erfaren.

Jeg må finde en opskrift, hvor der er mål på melet. Men det er sgu træls, at brug tid, materialer og energi på at lave, og så mislykkes, men jeg ved det godt – der kunne ske det, der var langt værre. Nu havde jeg bare glædet mig til boller. De kan muligvis også godt spises – af mig – de er altså ikke til pænt brug det står fast. Ægerligt når først omgang var så fine.

0

9 thoughts on “Øv, klatkager!

 1. KLATKAGE – sikke et herligt udtryk. Mindes min mormor brugte det for ca. 50 år siden og jeg anede ikke hvad det var.
  Det har jeg tænkt mig at ta’ op igen.
  I stedet for at kalde en man er irriteret på(f.eks spilleren som rammer stolpen i stedet for målet) en “klaphat”, lyder det måske pænere at kalde ham for en “klatkage”:-)
  Flot lagkage du lavede.
  Jane

 2. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Fødselsdagslagkagen

 3. Margrethe – Det endte med, at jeg tog “klatkagerne” med, for det smagte godt, og de faldt i rigtig god jord også 😉

  Lene – Tusind tak! Det glæder mig, at du også fik, det håber jeg også Hanne og Cat gjorde. Jeg synes også selv, den var god, så det kan vi godt gøre igen 😉

 4. Dine klatboller smagte rigtig godt og det gjorde lagkagen også. Mums!!!! Lige hvad jeg trængte til 😀 Jeg var rigtig misundelig da Poul sagde at han havde fået 2 stykker og at den smagte fantastisk så det var godt jeg lige nåede at smage den også 🙂

 5. Hej!
  Jane’s Forårs lagkage. (ikke W.W. venlig:-)

  Her skal du/I få en opskrift på en lagkage så man hører englene synge.
  Man laver 4 “tynde”marengebunde, (3 æggehvider til 150 g. sukker) for en normal størelse som en stor tallerken.
  Hviderne piskes HELT stive og derefter hældes sukkeret i “med blød hånd”.
  De 4 bunde bages på smurt bagepapir drysset med lidt mel i en 140 gr. varm ovn i ca. 45 min. eller til de er bagt,(check med en nål) men de må kun blive meget svagt gyldne.
  Derefter ta’r man dem ud for at køle af. Bagepapiret fjernes.
  ½ liter piskefløde piskes til det er NÆSTEN stift. Derefter puttes ½ teske vanilliesukker og en stor spiseske cacao + 1/4 teske Nescafe´i.
  Der røres rundt i engredienserne indtil flødeskummen er stiv.
  Derefter lægger man flødeskummet i “lag”, også på toppen.
  Toplaget drysses let af mørk groftrevede chokoladespåner.
  Pynten på toppen kan enten være halve jordbær eller endnu bedre friske hindbær.
  Lagkagen dækkes af let folie og stilles køligt – evt. til næste dag hvor marengen er blevet let fugtig.
  VELBEKOMME. – – Advarsel: Den er spist inden man ser sig om, og under spisningen er der dødsensens stille. (Shh -Hestene spiser:-)
  Man KAN gøre det væsentlig lettere ved at købe færdig bunde, men de er tykke og det gi’r ikke et lige så godt resultet.
  Jane

 6. Det var da rigtig ærgeligt at bruge tid og energi på bollerne, og så de ikke opfører sig som ønsket.
  Men 2 lagkager er jo også superlækkert 🙂

 7. Øv det er surt når det mislykkes. Måske du kan bage nogle gode langtidshævede boller? Så slipper du i hvert fald for at bruge kræfter på æltning, men bare kan kaste dejen på en plade i morgen tidlig 🙂

Der er lukket for kommentarer.