Livstid er jo ikke livstid

Det har vagt forargelse hos nogen, at Peter Lundin får lov at udgive sin bog “En morders bekendelser”, og at han bare skal ties ihjel. For det første, har vi ytringsfrihed i Danmark. Den gælder OGSÅ Peter Lundin. Hvis man har et problem med det, så kan man bare lade være at læse eller købe hans bog. Længere er den ikke. At han skal ties ihjel mener jeg er lige så forkert. Han har begået ikke en, men to helt forfærdelige forbrydelser og jo oftere vi husker, at der findes den slags, jo mere er vi måske tilbøjelige til at gribe ind noget før, hvis muligt. Nej det skal frem i lyset.

At hans slags meget ofte elsker opmærksomheden er så en bivirkning, vi må leve med. Jeg synes faktisk, det er langt vigtigere at få lavet systemet om, således at livstid ER livstid. Peter Lundin har snart siddet i fængsel i 9 år. Med god opførsel kan han snart slippe ud medmindre han idømmes en forvaringsdom, hvad han ikke er nu. Ønsker du han slippes løs – jeg gør ihvertfald ikke.

Grunden for dette indlæg var en billedserie, jeg faldt over på Søndagsavisens hjemmside – “Fra barn til bæst”! Og ingen tvivl på, at Peter var et yndigt barn, og en meget flot fyr. Men det gør ham ikke til mindre psykopat. Alle mordere har været nogens barn og sikkert søde engang. Gad vide, hvor “filmen knækker”! Det kan der skrives meget om, og der bliver også, og således også af Peter Lundin selv. Om jeg skal læse – ja for hulen. Jeg er nemlig født hamrende nysgerrig og er facineret af hele det fænomæn, der gør mennesker til mordere!

Relaterede links

American Psycho på dansk jord – Artikel i Berlingske Tidende

Lundin skriver sin livshistorie – Artikel i Ekstrabladet

Lundin snød kvinder fra fængslet – Artikel i B.T.

Hvorfor falder kvinder for seriemordere – Artikel på Known Crimes

0 thoughts on “Livstid er jo ikke livstid

  1. Det har du måske nok ret i… Jeg kunne dog godt tænke mig, de selv fik lov at se døden i øjnene her og nu.

    Det glæder mig, at du ikke køber bogen 🙂

  2. Lone – Jeg skal heller ikke købe den 🙂 Bare læse, fordi jeg er så nysgerrig. At han er en meget syg person, hersker der ingen tvivl om, og at han vil gøre det igen, er jeg også sikker på.

    Den med dødsstraffen er jeg ikke på mere. Jeg har været, og kan så kun sige, at så stod han bestemt først i kø, ham Peter, men når det er sagt, så mener jeg faktisk, at det er en større straf, at sidde indespærret for LIVSTID, som så til gengæld skal være livstid.

  3. Jeg kunne ikke drømme om at købe hans bog. Det er både sikkert og vist!
    Jeg stemmer også for, at livstid ER livstid. Den slags syge hjerner skal ikke slippes ud i samfundet. Jeg går faktisk ind for dødsstraf og syntes PL skal være den første, som får dødsprøjten…