Pest eller kolera

Jeg sidder og prøver at blive enig med mig selv om, hvad der er værst. At den muslimske Major gik amok, eller det faktum at ingen greb ind, når det “set i bagklogskabens lys” var tydeligt, at han var en “tikkende bombe” – ja jeg ved det snart ikke, hælder faktisk mest til det sidste.

Alle advarselslamper skulle da og var jo også i højeste alarmberedskab – hvorfor skulle han nå at skyde 13 mennesker??? Misforstået et eller andet…. Kunne man ikke have forestillet sig, at man havde flyttet ham til en anden tjeneste, og ikke var så udsat for SÅ massive ting hele tiden. For at han på en eller anden måde skulle betale for den uddannelse, han havde fået, er klart nok. Jeg ved det ikke, men skræmmende er det, for hvor mange af hans slags er der ikke derude!

0 thoughts on “Pest eller kolera

  1. Vi er ikke enige, men jeg man kunne måske have fundet en anden placering til ham, og måske generelt overveje, hvor længe follk skal være på den post uanset relgiøse og andre forhold. Bare fordi han pludselig ændre holdning, har han stadig indgået en kontrakt og har et job at udføre. Der står udtrykkeligt, at HAN følte sig mobbet og marganiliseret og hvorvidt, det er noget, HAN følte eller hvorvidt, det var sådan, ved vi faktisk ikke. Uanset havde han en kontrakt som han ikke bare kunne løses fra, og det berettigere ham altså ikke til, at skyde løs på uskyldige, at HAN har ændret holdning og at verden også har, siden den blev indgået.

  2. Jeg synes at det værste var hvordan han i hans situation blev systematisk mobbet og generet, aktivt placeret og fastholdt et sted hvor modsætningerne blev dyrket, og dertil stillet i udsigt at det blev endnu værre ved at blive tvunget til krigszonen.

    Ja, de fik “ram” på ham, så han efter lang tid til sidst gik amok. Det er selvfølgelig ikke ok at det blev med våben i hånd, men derudover er hans reaktion sådan set ikke uforståelig.