Svar vedrørende "Støt Brysterne"

Som lovet for lidt siden, hvor jeg undrede mig lidt over, at det kun er Brysterne, der bliver lavet show for og kampagner for, skrev jeg til Kræftens Bekæmpelse vedrørende dette og her er min mail og svaret jeg fik:

Fra: mail@deborah.dk
Sendt: 4. november 2009 11:44
Til: Info
Emne: Jeg forstår ikke…..

Kære Kræftens Bekæmpelse

Der har lige været en MEGA kampagne og stort anlagt TV-show i fjernsynet, som hed ”Støt Brysterne” og man hørte stort set ikke andet. At det er en god ting, at støtte op om kræftforskning som sådan, kan jeg slet ikke være uenig i OGSÅ brystkræft. Jeg har en veninde, der Gudskelov har overlevet brystcancer, men man hører jo mange der ikke gør.

Når det er sagt, har jeg svært ved at forstå, hvorfor det lige er brystcanceren, der får så stor fokus. Jeg mistede en kær, kær veninde til æggestokkræft, som jo er en af de rigtig farlige cancere også, og som næsten altid opdages for sent. Hvorfor ikke fokus på den, prostatacancer (har to venner der har og en der lige er gået bort) eller lunge- og tarmcancer?? Kan I fortælle, hvorfor det KUN skulle handle om brysterne???

Med venlig hilsen

Svar fra Kræftens Bekæmpelse:

Fra: Poul Møller
Sendt: 4. november 2009 13:45
Til: mail@deborah.dk
Cc: Jytte Dreier
Emne: SV: Jeg forstår ikke…..

Kære Deborah ……..

Tak for din mail med gode synspunkter om brystkræftkampagnen, som jo kørte i oktober. Vi tager dine synspunkter med ind i vores overvejelser, når det gælder fremtidige kampagner. Man kan vel i bedste / værste fald sige, at problemet er ikke, at der er for meget fokus på brystkræft, men for lidt på de andre former.

Inden jeg omtaler vores andre kampagner, skal du vide, at den helt overvejende fundraising, som driver den helt store del af vores forskning, patientstøtte og forebyggelse, herunder lymfekræft, kommer fra medlemskontingenter, lotterier, arv og landsindsamlinger.

På www.cancer.dk kan du finde oplysninger om langt de fleste kræftformer, herunder også æggestokkræft, prostatakræft, lungekræft, tarmkræft osv.:

http://www.cancer.dk/Alt+om+kraeft/kraeftsygdomme/aeggestok/
http://www.cancer.dk/Alt+om+kraeft/kraeftsygdomme/lunge/, http://www.cancer.dk/Alt+om+kraeft/kraeftsygdomme/prostata/,
http://www.cancer.dk/Alt+om+kraeft/kraeftsygdomme/tyktarm/

Mens Støt Brysterne kampagnen måske nok er den mest markante sæsonkampagne, bl.a. fordi den har kørt flere år, så er der ikke desto mindre masser af fokus på en række andre kræftområder, bl.a. kræft i underlivet. På netop det område kører vi en endog særdeles stor og synlig kampagne, som du næsten ikke kan undgå at have set: http://www.vidunderlivet.dk/ Og i medierne har vi jo brugt hele 2008 og 2009 på at stille krav til Christiansborg om, at de skal udvide vaccinationerne på dette område.

Men der er også masser af andre kampagner. Lige nu kører f.eks. solkampagnen. http://www.cancer.dk/skrunedforsolen/forside.htm
Se også: http://www.xhale.dk/forside.asp, http://www.liv.dk/, http://www.legepatruljen.dk/Leg/, osv. osv. Hertil kommer de kampagner, hvor vi er sammen med andre organisationer, så som 6 om Dagen og Fuldkornskampagnen, Børn-unge-og-kræft, og snart kommer der noget om Mænd og Kræft, herunder også prostatakræft.

For unge er der muligheder på: http://www.cancer.dk/drivkraeften/drivkraeften.htm og http://www.proofoflife.dk/

Endelig vil du også kunne finde info om de 15 patientforeninger, som arbejder for hver sin specifikke kræftsygdom: http://www.cancer.dk/Alt+om+kraeft/raadgivning/patientforeninger/?category=1&category=9

Håber du kan bruge noget af ovenstående. For vi er andet end brystkræft.

Med venlig hilsen
Poul Møller
marketingchef
Kræftens Bekæmpelse
Marketingafdelingen
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Dir. +45 3525 7550
Mob. +45 4018 2935
pm@cancer.dk
www.cancer.dk