På gåtur i Hellerup

Lørdag morgen vågnede jeg, og var overraskende frisk efter Julefrokosten dagen før. Faktisk var jeg nærmest hyperaktiv. Først gik jeg ned og handlede. Mens jeg var dernede, fandt jeg en mosdekoration til min mors grav. Den ville jeg så ned med, så jeg gik hjem med varerne og tog kameraet over hovedet og begav mig afsted. Toget til Hellerup St. og så gå derfra. Da jeg nu var der, tænkte jeg, at det var en god lejlighed til at få gået noget (skridttællerne var med, men havde af uvisse årsager ikke talt, viste det sig). Så jeg gik en omvej til Kirkegården og genså nogen af de steder, jeg har bevæget mig så mange gange før, men forskellen var, at jeg idag var på gåben og havde tid til at fordybe mig i detaljerne. Her er lidt i ord og fotos.


Henningsens Allé hvor der ligger rigtig mange flotte huse, og hvor jeg som barn elskede at køre igennem, og forestille mig, at bo i et af dem. Den må blive genstand for en fototur en dag


Det røde hus i midten på Hellerupvej, der minder om et de rev ned. Jeg var grædefærdig! Men de har bygget nogen okay pæne lejligheder, når nu galt skal være – ihvertfald set udefra


Det nye lejlighedskompleks, som er noget så sjældent som lejligheder til leje! Og der er faktisk to ledig. En i stuen og en på 1. sal – se mere hos Danbolig


En imponerende bygning med noget så sjældent som en Damefrisør. Den ligger på hjørnet af Hellerupvej og Rygaards Allé


Lidt indtryk fra Hellerupvej


Så nåede jeg Cjørlingsvej og den drejede jeg så til venstre op ad. Det var en vej, jeg i min ungdom kørte på ret ofte, da en kærstes bedste ven boede der


Den fine røde villa, som jeg frekventerede som ung. Den er sat væsentlig i stand med bl.a. nye (ikke så pæne) vinduer og så er der som vanligt fældet næsten al bevoksning på grunden – en f….. uskik, hvis man spørger mig. Men det gør man så ikke


Ned mod Bernstorffsvej St. med tårnet på Helleruplund kirke, hvor jeg er konfirmeret


For enden nåede jeg Bernstorffsvej. Den er meget, meget lang. Men et stykke af den frekventerede jeg hele min skoletid, fordi jeg gik i skole der. Bygningen her er et lejlighedskompleks, der hedder Bernstorffshus. Lige før krydset som ligger til højre (se ovenfor) lå min frisør i mange år og på hjørnet min bank


Bare lige for at gå en runde var det jo, så jeg drejede næste sidevej – Svejgaardsvej


Egmont Magasiner, som faktisk ligger på hele tre veje. Hellerupvej, Rygaards Allé og C.V.E. Knuthsvej, hvor der er indkørsel til parkeringspladsen og den går jeg op ad, når jeg skal til kirkegården

1 thought on “På gåtur i Hellerup

  1. Pingback: Ændrede planer og godt kørende andre steder | deborah.dk

Der er lukket for kommentarer.