Korma, Kronjuveler og Kongeligt selskab

Jeg var på farten igår. Jeg skulle besøge en veninde, der bor midt i byen. Jeg har fortalt om et besøg der før, hvor vi spiste på hendes terrasse med udsigt til Rundetårn. Anyway, igår var det ligesom ikke det, der prægede besøget.

Først var jeg faldet i søvn i stolen, og skulle vente på en sms med besked om, hvornår jeg skulle bevæge mig derindad. Jeg vågnede noget rundt på gulvet og kiggede forfjamsket på klokken og tænkte det var underligt, jeg ikke havde hørt noget. Det viste sig så, at min veninde, havde sendt sms til mit fastnet nummer og så var det pludselig ikke så sært, at jeg ikke havde hørt noget 😀 Nå, men godt jeg skrev og spurgte om ikke, det var ved at være tid. Jeg greb, hvad jeg nu skulle og drønede til toget. Det er jo ret beset ikke langt.

Da jeg landede blev vi enige om, at bruge nogen gratis billetter hun havde så vi kunne komme gratis på Rosenborg og se Kronjuvelerne og slottet – troede vi. Slottet lukker klokken 14 – bare så I også ved det. Men juvelerne fik vi set. Hold da fast, hvor er de flotte. På det her tidspunkt havde stormen antaget tyfonske dimensioner og det hylede som besat nede i den kælder, hvor Kronjuvelerne var. Vi var ikke meget for, at skulle ud i det igen.

Det kom vi dog, efter at have sukket over diamanter, rubiner, smagrader og alverdens herligheder, så vi var helt skeløjede til sidst. Så gik turen mod Kgs. Nytorv, for der er den her udstilling “100 steder at huske før de forsvinder“, som bestemt var værd at se, hvis ellers vejret tillod os det. Vi stred os derop imod, men måtte meget hurtigt sande, at vejret absolut ikke var til udendørs noget som helst. Godt forblæste og ikke mindst våde blev kursen sat mod Netto for indkøb til en indisk Korma med kylling. Jeg skal hilse og sige, at det smagte vidunderligt og er faktisk meget let at lave :

Kyllingekorma**:
2 personer

2 Kyllingebrystfillet
1 stort løg/rødløg
Fløde efter behag
Kokos
Lidt kyllingebouillon
1 pakke babyspinat
3 tsk. gurkemeje
2 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt korriander
½ tsk. kanel
2 laurbærblade
Olie til stegning
Lidt vand

**Korma

Serveres med Basmatiris

Løg og kylling svitses lidt og kryderier tilsættes og svitser med lidt, derefter alle de andre ingredienser undtagen spinaten. Retten simrer let til kyllingen er mør og lige til sidst tilsættes spinaten. Smages til med salt og peber og drysses med en smule frisk korriander til slut.

Når det er sagt, skal det lige siges, at det var sådan vi gjorde! Der er åbenbart mange måder at gøre det på¨- vel som med frikadeller tænker jeg. Er du til det indiske, er her en (dog på engelsk) god side med masser af opskrifter.

En dejlig krydret ret, der simpelthen var lise, efter den rusketur, vi lige havde været på. Inden fik vi en G&T og et dejligt glas vin til maden og ikke at forglemme en Irish Coffee til dessert. Selskabet var bare hyggeligt, og det er helt skrækkeligt, at også denne dejlige hesteveninde skal undværes i flere måneder nu, mens hun residerer under sydlige himmelstrøg. Godt hun kommer igen.

Jeg har jo ellers bøger nok, men her fik jeg lige præsenteret nogen fotografer, der også laver bøger! Jeg kunne blive VOLDSOMT fristet som også venindens kæreste bliver det – jeg forstår ham så godt. Jeg har også flere af den slags bøger. Og man får aldrig nok! En af dem vi kiggede var Steve Bloom og en anden Frans Lanting.

Vi havde en dejlig dag og aften, men vi var godt trætte selvom klokken ikke var mange og i stalden skulle vi også. Så jeg begav mig afsted til Nørreport. Det stormede helt vildt, men heldigvis var det tørt. Der er brobyggeri, så der var fuldstændig koks i togene – igen! Jeg var træt, så jeg klokkede i det og kom til at vente 20 min. ekstra for min dumhed. Men hjem kom jeg og hold ferie hvor var det dejligt at komme hjem. Stolen holdt for, hvor jeg selvfølgelig faldt i søvn indtil jeg vågnede og fik slæbt mig i seng. En dejlig dag og dejligt selskab.

Og nej ingen fotos! Jeg holdt simpelthen fri for en gangs skyld. Ikke mindst p.g.a. vejret!