Courgettepie

Denne pie er inspireret af en opskrift fundet i et ugeblad for mange, mange år siden. Det er en pie uden dej og den smager godt. Jeg har tænkt at prøve at lave flere sjove varianter af den snart, men her “originalen”. Der er kun lavet om på den flydende del af fyldet, som er fromage frais højst 0,5%. Det kan du bare udskifte med fløde, så har du originalen.

1 spsk olivenolie
2 spsk. salt
116 g Fromage Frais eller lign. max. 0,5%
2 tsk. oregano
½ tsk. karry (tilføjet af mig)
3 æg
583 g courgetter (skulle være 800 g, men det går an)
60 g Revet ost – her Cheasy 10%

Et tærtefad smøres med olie og ovnen tændes på 200 grader.

Courgetterne rives og vendes med saltet og står i en halv time. Kom i sigte og skyld under koldt vand. Lad dryppe af og vrid oveskydende vædske fra med hænderne. Pisk æg med Formage Frais og krydderier og 1/3 af osten. De afdryppede courgetter vendes i æggemassen og blandingen hældes i tærtefad flades ud og drysses med den sidste ost og bages i ca. 35 minutter*

Jeg følger jo Weighwatchers program og hvert stykke tærte (4 stk.) er 2,5 points.

**Tip: Min ovn giver altid årsag til at bagetiden nedsættes og den snyder mig ofte selvom jeg sætter uret tidligere end angivet. Således også idag. Den fedtfattige ost bliver hurtig brun og skulle evt. have været på de sidste minutter. Her har tærten fået 10 minutter mindre end angivet. Så hold godt øje og put evt. først osten på til sidst. Bon appetit.

2 thoughts on “Courgettepie

Der er lukket for kommentarer.