Inspiration og Navaratan Korma

Jeg var hos min veninde her for nyeligt, og der fik vi også en korma. Det var bare Chicken Korma. Nu fik jeg lyst til at udforske det med det indiske lidt og fandt det her geniale site – Indian Food Forever. Der er helt vildt med opskrifter af enhver slags. Man behøver faktisk ikke købe en kogebog, men med min passion for dem, så…. need I say more. Det var også dette indlæg, der gjorde mig sulten på det indiske igen og på at udforske det med kogebøgerne. Jeg fandt flere, der kunne bruges “surprise” både med det indiske, men også med Libanesisk, som jeg så en udsendelse om forleden. Derudover også en om det amerikanske køkken. Ja jeg var vidt omkring.

Nå, men det var det indiske, vi kom fra og det her site, og der fandt jeg en NavrKoatan Korma. Jeg modificerede den til mine behov og hvad jeg havde i huset, men havde dog indkøbt cashewnødderne og ingefærpasta. Hvidløgspasta brugte jeg ikke, men et fed, og tomatpuré kom ud af en flaske. Jeg brugte gulerødder, broccoli, en smule peberfrugt, sukkerærter og løg. Opskriften kalder på 9 forskellige slags grønsager, men brug hvad du har og som er “i tråd med” opskriften. Her kommer opskriften oversat til dansk:

Jeg mangler angivelse af, hvor mange personer deres portioner er til, men den her portion var højst til 2 personer i mit hoved.

Cups to grams omregning!

ca. 400 g kogte grønsager (9 varianter, kartofler, gulerødder, ærter, grønne bønner, blomkål, cauliflower, peberfrugt, hvidkål, bottle gourd (kan erstattes med sqush), cluster beans (erstat evt. med ekstra alm. grønne bønner))

150 g hytteost
3 tomater
2 revne løg
1½ tsk. hvidløgspasta
1½ tsk. ingefærpasta
Salt efter behag
1 tsk. gurkemaje
2 tsk. garam masala
1 tsk. Koriander pulver
45 ml fløde
100 ml vegetabilsk olie
50 g ghee
2½ dl vand eller mælk
113,4 g Cashewnødder/rosiner

Frisk koriander til pynt – evt. fladbladet persille, hvis du som jeg ikke bryder dig om frisk koriander.

* Kog tomaterne bløde. Lad dem køle af. Pil skindet af dem, og lav dem til purree. Købt tomatpure kan også bruges – jeg brugte to spsk.

* Steg cashewnødder og rosiner i ghee i ca. 1 minut for medicum varme..
* Varm olien i panden. Steg løg og hvidløgspasta til gyldenbrune.
* Add salt, turmeric powder, red chilli powder, coriander powder, garam masala and fry for 2-3 minutes.
* Tilsæt tomat puree og cashewnødder og rosiner. Rør godt og og steg blandingen i 4 minutter. Vær sikker på at blandingen ikke hænger i panden.
* Tilsæt mælk (alternativt vand). Bring i kog. Skru ned og kog indtil sovsen tykner.
* Tilsæt hytteost og rør godt.
* Tilsæt grønsagerne til sidst og kog i 5-7 minutter.
* Servér Kormaen varm. Tilsæt fløde og hakket koriander blade som dekoration.

Jeg serverede kogte basmati ris til, men putter man kartofler i, kan den selvfølgelig spises som den er.