The Perfect Storm (2000)


George Clooney som Kaptajn William Tyne

Jeg optog denne film igår, og så den her til morgen. Den fangede mig igår aftes, fordi den bygger på virkelig begivenheder, og så har Wolfgang Petersen instrueret (ham der også instruerede Troy (2004)), og så havde den George Clooney i hovedrollen, som den meget excentriske Kaptajn William Tyne.

Skibet er “Andrea Gail” og de fisker efter sværdfisk og tager ud på trods af trusler om dårligt vejr, for de mangler indtjening efter en dårlig sæsson. Stormen de render ind i, er en storm af episk format, og er aldrig nogensinde set så slem. Den er rigtig nok ligesom personerne i filmen er det. Det kan du læse mere om, på filmens hjemmeside.

Alle spiller rigtig godt, og fotografering, lyssætning og effekter gør at man føler næsten man er ombord med de her gutter, som kommer ud i så skrækkeligt vejr (10 etagers store bølger), at det ikke er til at forestille sig, hvor forfærdeligt, det har været. George Clooney er genial som en excentrisk kaptajn, der ikke vil høre nogen piven, men selv for ham bliver denne storm for meget. En realistisk og gribende fortælling som er skruet fantastisk sammen. Hvis den kommer igen, så se den endelig. Det er også en bog af Sebastian Junger, som du kan købe og formentlig også låne på biblioteket. Filmen var nomineret til 2 Oscars og flere andre priser og vandt også nogen. Hvilke kan du se her.

Links:

The perfect Storm på Wikipedia

0