Forudindtaget – er du?


Philip Michael Thomas

Den her tanke fik jeg også igår, da jeg skrev mit noget sjovere indlæg om “5 guys I used to fancy“. Dengang Miami Vice var på, gik alle ud fra, at jeg var vild med Philip Michael Thomas, som var den mørke gut, som dannede par med Don Johnson. Hvorfor så det – jo Philip Michael Thomas er jo som jeg selv mørk, så det måtte vel være sådan, at det var ham, jeg var vild med??? NEJ!!! Sådan forholdt det sig ikke. Da jeg var mindre, var det med at være mørk ikke noget, jeg tænkte voldsomt over, og det er heller ikke noget, jeg som sådan tænker over til dagligt. Det var først da jeg blev ældre, at jeg tænkte mere over det, og helt bortset fra det, var det først der, der rigtig begyndte at komme skred i det med sorte stjerner.

Det er ikke så mange år siden, at sorte kun fik roller som tjenestepiger og lignende. Så det med at have sorte rollemodeller er ikke noget, jeg som sådan voksede op med. Helt bortset fra, at det at være sort ikke er en kvalifikation i sig selv for mig – slet ikke. Kan jeg ikke lide personen eller det de står for, så ændre det da ikke noget, at vedkommende er sort. Ofte er det min opfattelse, at mange andre afroamerikanere er af den opfattelse, at man da skal være soledarisk og så koste hvad det vil. Den slags omvendt racisme ligger jeg altså ikke under for. Heldigvis er der masser af fine afroamerikanske stjerner både indenfor musik og skuespil og på mange andre fronter nu. Ligesom det ikke er en kvalifikation i sig selv, skal det selvfølgelig heller ikke være noget, der udelukker nogen.

Vi var ude i den med fordommene igen, da vi havde det famøse Præsidentvalg, hvor alle også gik ud fra jeg holdt med President Barack Obama. Nej det gjorde jeg ikke, og jeg synes, nu hvor han har haft et år til at vise “Yes we can”, at jeg havde ret i mine antagelser omkring ham.

Vi er nok alle mere eller mindre forudindtaget på mange områder hver især. Men jeg prøver at lade være at være det. Det kan være svært, men det er værd at have i baghovedet. Er du forudindtaget på specielle områder?

4 thoughts on “Forudindtaget – er du?

  1. Mette – Tak for dit bidrag. Det er en situation, hvor min indre fordumsfuldhed også ville have gået i alarmberedskab 🙂 Men det er da så dejlig, når man må spise “humble pie” og man tager så grusomt fejl. Jeg kendte for mange år siden en fyr, hvis ex-kone netop var stripper og der kan jeg også huske, at jeg tænkte mit. Forholdet blev ikke til noget, så derfor ved jeg ikke, om mine fordomme holdt stik 😉

    Til genæld sker det jo også, at alle ens grumme forestillinger holder stik og lidt til. Det sjove og spændende er jo nok, at man aldrig ved hvad 😀

  2. En af mine meget meget gode kammerater kom for et par år siden sammen med en hollands stripper. Jeg var temmelig forudindtaget da Nanna og jeg skulle møde hende første gang… for at være helt ærlig… jeg ved ikke om jeg havde forestillet mig, at hun gav sig til at smide tøjet ved enhver given lejlighed…

    – men jeg lover dig hun var en kanon sød pige. Velbegavet, køn og ikke mindst utroligt imødekommende og sød over for både Nanna og jeg.

    Alle mine fordomme blev så eftertrykkeligt manet i jorden og lærte mig ikke at dømme nogen på forhånd.

Der er lukket for kommentarer.