Inspiration på trods

På trods af min dårligdom igår, lod jeg mig inspirerer af lidt Julefrokost. Ikke det hele, men rødbedesalaten, da jeg nu har en stak rødbeder liggende. Jeg havde dog ikke noget peberrod, og jeg overvejede alternativer udfra, hvad der var i huset. Det endte med, at jeg snittede 2 forårsløg og blandede lidt sennep og tørret dild i den Fromage Frais, jeg brugte istedet for Creme Fraiche 9%. Til fik jeg ovnbagte kartofler, gulerødder og løg og en farseret porre (købt – de fås lejlighedsvis i Fakta på frost og er rigtig gode). Bortset fra det, så var den her rødbedesalat rigtig god og jeg skal “sjtæle” flere retter fra den Julefrokostmenu og prøve.

Grønsagerne er bare grønsagerne skåret i stykker og blandet med så meget olivenolie, der nu står på din kaloriekonto og krydderier og ind i ovnen en ca. 40 min. plus/minus afhængig af din ovn og grader (ikke fuld skrue). Her er den farserede porre frossen så den blev lagt ovenpå. Du kan selvfølgelig også spise frikadeller (måske du vil prøve de lækre fra Julefrokosten) eller en hakkebøf til. No problem. Til skrælning af rødbederne (jeg skrællede mine før kogning i modsætning til den oprindelige opskrift, har jeg engangshandsker og til at håndterer dem iøvrigt). Jeg lavde en stor portion, så iaften står den også på rødbedesalat og så formentlig en hakkebøf.

3 thoughts on “Inspiration på trods

 1. Lone – Tak for hilsen og gode ønsker. Jeg har det desværre stadig ikke godt.

  Jeg kan umiddelbart ikke finde tyrkfejlene, men finde rjeg, skal jeg nok rette 😀

 2. Håber, du ser igennem fingrene med mine tyrkfejl. Det er så irriterende, at jeg ikke læser ordentlig korrektur, inden jeg sender….

 3. Det ser rigtig lækkert ud, Deborah 🙂
  Jeg er helt vild med rodfrugter af enhver art – og rødkål.

  Vi fik gule ærter forleden og havde pastinak, selleri og gulerødder til overs. Jeg havde også et rødkålshovedl, som jeg skar i tynde strimler ligesom rodfrugterne.
  Det hele blev lagt i bradepanden og blandet med olivenolie, sesamfrø, rosmarin og salt/peber.
  Rødkålen satte prikken over i’et. Det var utroligt velsmagende. Jeg vidste ikke, at det (rødkål) kunne blive så lækkert i oven 🙂

  Jeg håber, du har det meget bedre med helbredet. God aften til dig 🙂

Der er lukket for kommentarer.