Juledagene

Lilejuleaftens morgen hentede min far mig, så jeg kunne gøre nogen småindkøb. Det fik vi fint klaret ligesom, han kørte mig forbi kirkegården og besøgte min mor med den dekoration, jeg for snart noget siden, købte til hende. Den har holdt sig fint på altanen.

Resten af dagen gik med at hygge mig her og få ryddet lidt op, så her så nogenlunde civiliceret ud her til Jul. Om aftenen lavede jeg en dejlig hakkebøf med løg, for det kan jeg rigtig godt lide. I modsætning til alle andre, der åbenbart spiser risengrød. Grød har som jeg vist har nævnt før, aldrig været en hofret her og også da jeg var barn foretrak jeg noget andet. Nu er jeg jo kun mig, så jeg kan da heldigvis gøre helt som det passer mig. Et godt glas vin og Nigella’s Jul skød gaveindpakningen igang, og det var trods dårligdom ret så hyggeligt.

Mens jeg sad der, kom jeg på, at det da var en idé at inviterer min far på morgenmad Juleaftensmorgen inden han kørte på Kirkegården. Jeg springer over, i forhold til at holde til Juleaften og hestefodring inden. Som sagt så gjort, så ringede jeg, og inviterede ham på bacon og æg, og brunchpølser var der også. Han var henrykt, og det smagte også rigtig godt, hvis jeg selv må sige.

Nu kunne du måske forledes til at tro, at jeg var frisk, siden jeg sådan inviterede min far. Det var jeg langt fra. Aftenen før, var jeg faktisk blevet tiltagende dårlig og det var helt tosset Julemorgen. Så tosset at jeg tvivlede på, om jeg kom til Juleaften. Hestene skulle have mad, men det ville heller ikke tage ret længe uanset, og det er også noget andet. Svært at forklare, men noget andet, når man er “på” og i andres selskab, end hvis bare sig selv. Og hestene er jo ligeglade heldigvis. Nå, men når jeg sådan havde tænkt over det, så havde jeg jo lang tid, men det viste sig så, at det havde jeg slet ikke, for de offentlige transportmidler kører jo anderledes en Juleaftenseftermiddag. Så skulle jeg med sidste bus baglæns, skulle jeg pludselig tidligt afsted. Det kom jeg, men skidt var jeg. Hestene var det selvfølgelig som altid dejligt at se, og alle misserne var også samlet og hilste på. Så det var såmænd hyggeligt nok. Der er mange heste på landet i øjeblikket og det gjorde, at den her forestillling ikke tog ret lang tid. Så jeg nåede hjem og skifte inden jeg satte mig i toget ud til min søster.

Juleaften skulle sådan set bare overståes, for jeg indrømmer gerne, jeg var ikke til pænt brug overhovedet. Men jeg fik nogen dejlige gaver:

En solid og dejlig indkøbsvogn

Harry Potter og hemmelighedernes kammer (DVD)

2 badehåndklæder

Tsotsi (2005)

Anton Berg Luksuschokolader

Lotusblomst brusegele

“Yria” Eau de parfum

2 limefarvede lys og nogen servietter

Bog: “My sister’s keeper af Jodi Picoult

Hvis jeg var dårlig Juleaften, så var det intet imod dagene efter, hvor jeg bare har ligget “lig” på sofaen. Nu ved jeg, det er en virus, og den er sandelig så sød, at den giver fuld skrue her i Julen. Derudover har jeg også nogen andre helbredsting, der er dukket op her på det sidste, der gør at jeg har rigtig mange smerter lige nu, og det fra flere kilder. Det gør jo ikke ligefrem humøret bedre. Og det er ikke lige noget, jeg sådan kan gøre så meget ved, andet end at spise smertestillende. Og det gør jeg så også. Så nej, jeg er ikke så meget bevendt lige nu, det indrømmer jeg gerne. Det kommer nok igen – det satser jeg da på.

Jeg har til gengæld fået set en masse dejligt fjernsyn og nogen gode film her i Julen, men det vil jeg fortælle om senere. Meningen var også, at jeg rigtig skulle hygge mig med at prøve nogen bageting her over Julen, men det er selvsagt heller ikke blevet til noget. Det kan da nås, men det er ved at være en kedelig trend, at blive stoppet af sygdom her i huset.

3 thoughts on “Juledagene

  1. Pingback: Yves Rocher er død « Deborah's Food and something

Der er lukket for kommentarer.