Granatæble

Det er først for nogen år siden, jeg stiftede bekendtskab med granatæble. Selve frugten er ikke så pæn, så det gør noget, men så snart man skærer den over, er der de smukke røde frø indeni. Det var sådan set min yndlingskok Nigella Lawson, der fik mine øjne op for dem. Hun bruger dem meget i mange sammenhænge.

Her et par opskrifter, jeg har fundet på nettet:

No Churn Pomegranate Ice Cream

Duck Breasts With Pomegranate and Mint Der er en opskriftr med lam også, hvis du er til det – lige her.

Pomegrate Raita (kølende tilbehør til krydrede f.eks. indiske retter)

Pomegranate Meringue Mountain

Hvis du har det svært med de engelske opskrifter, finder du masser på dansk her.

Nyeligt så jeg en anden favoritkok Curtis Stone bruge Granatæble Juice, og drinken fik en smuk, smuk lyserød kulør. Ved den lejlighed kunne jeg ikke finde Granatæble juice. Men til min store glæde ses det, at det faktisk fås. Så nu kan jeg også prøve det.

Forleden da jeg var ude og handle havde de dem på bud, så jeg købte 2. Den ene var desværre dårlig, men den anden brugte jeg noget af i min salat, jeg fik til frokost. Saften smager rigtig godt også, den smule jeg kunne smage, der var samlet i frugten.

Udover at smage godt, har Granatæble vist sig virkningsfuld ved prostatacancer bl.a. Så der er gode grunde nok til at prøve denne sjove frugt. Jeg ved ihvertfald, at jeg skal prøve flere opskrifter fremover.

Lige her på falderebet fandt jeg en instruktion i at åbne dem. Den kunne jeg godt have brugt tidligere idag, men nu ved jeg det til en anden gang.

0