Økologisk og miljøvenligt

Selvom jeg har været ved at “kaste op” af alt det her miljø- og klima-halløj, så synes jeg da, at det kunne være okay, at leve mere økologisk. Ikke en lyd om det. Selvfølgelig kunne det det. Faktum er bare, at det står min pengepung ikke mål med. Så sådan bliver det ikke.

Eftersom jeg har både astma og allergi (Katte/græsallergi), så var færre kemikalier i rengøringen garanteret også sundere for mig. Det sidste, er da et punkt, der er værd at overveje. Både for min og miljø’ets skyld. Men det koster også. Men jeg tror, jeg vil overveje at gå tilbage til de vaskemidler, jeg brugte en overgang, som var fra Ecover, og iøvrigt nogen flere naturlige løsninger – hvis de virker. Virker det ikke, så gider jeg ikke. Men det kan godt få en chance. Forstå mig ret, jeg ville, hvis jeg havde råd helt sikkert købe økologisk, hvis det fandtes, til det jeg skulle bruge. Som dyreelsker ville jeg da også hellere sætte tænderne i dyr, der har haft det bedre. Jeg tror, jeg vil prøve, at købe lidt mere økologisk – lidt har også ret, og hellere lidt end intet. Jeg køber iøvrigt altid økologiske æg.

Da jeg var yngre, var det alt på en gang og jeg kan se nu, at jeg prøvede ALT for hårdt. Det er der så dem, der vil mene, at det kan man ikke. Men når man kører sig selv i sænk på det og overdriver, så det kommer til at hænge en ud af halsen, så duer det jo ikke. Resultatet var, at jeg droppede at være økologisk og bruge mildere rengøringsmidler og nu nærmest er i den anden grøft. Men det behøver jo ikke være alt eller intet, det kan jo være, hvad jeg synes, og kan overkomme. Hvad med dig – køber du økologisk?

Grunden til, at jeg kom på atl det, er at jeg har set “Jon & Kate plus 8” idag. Tænk engang at have 8 børn. To på 6 og og seks på 3!!! Jeg synes, det gør det helt fantastisk. Idag havde de så besøg af Sara Snow, som er ekspert i organiske fødevarer og miljøvenlig rengøring etc. Hun var meget sympatisk og sød og lavede mad til familien, som var vilde med hendes mad – også ungerne. Du kan se nogen af Sara’s opskrifter her.

Sara har skrevet en guide til et sundere liv, der hedder “Fresh living“. En bog hvor det ikke er foreslået specifikke produkter, men generelle råd, hvorfor den også kan bruges af os. Jeg synes, hvad ligner en rigtig lækker bog, med konkrete råd, er lige, hvad jeg kan bruge. Måske du også kan. Og nedenfor en lang række links, som jeg fandt nu, hvor jeg fik lyst til at kigge lidt på det. Skulle du få erfaringer med disse ting selv, så kom gerne og fortæl mig det eller fortæl på din blog, hvis du har en sådan.

Links:

Danske

Torvet – online økologisk shopping af mad

Årstiderne – levering af økologisk frugt og grønt hjemme hos dig

Informationscenter for Miljø & Sundhed

Ecover – bæredygtige rengøringsmidler

Økologiens Hus

Foreningen for Biodynamisk jordbrug

Jyllandsposten – Økologi og kødforbrug

Månebarnet’s blog med vegetariske opskrifter, om sundhed, helse og økologi

Vegetaren.wordpress.com – En masse opskrifter og et par filosofiske betragtninger

Økologiske opskrifter på Karolines Køkken

Lækre vegetaropskrifter på Karolines Køkken

Engelske

Sara Snow Website

Sara Snow Blog – Healthy, green & sane

Sara er også på Twitter

101 Cookbooks – Fantastisk lækre vegetariske opskrifter også en måde at spare klima/Miljø på og gøre ngoet for sundheden

3 thoughts on “Økologisk og miljøvenligt

 1. Det var så lidt.
  Da jeg var på SU havde jeg ikke råd til at være 90% øko, men tror nok jeg var 50-60 % 🙂
  Jeg vasker selv tøj i Ecover, og er glad for den milde lime duft.

 2. Therese – Tjah, hvis du kan på en SU, så skulle det jo også være muligt for mig. Men jeg vil nu tage det, i små bidder. Hellere lidt end intet. Det bliver aldrig i så stor grad tror jeg. Nu nævner du selv Netto, og sådan en har vi ikke her i nærheden. De har også økovare i Fakta. Kan være jeg skal prøve at kigge nærmere på dem.

  Når jeg nævner Ecover, er det fordi, jeg har været rigtig glad for det, og så evt. for Miljøet, mere end for min skyld. Jeg er ikke allergisk overfor perfume og den slags. Iøvrigt er jeg vild med perfume og dufte og således også i mit vaskemiddel. Og der går min trang til at tingene skal dufte godt over det andet, hvorfor jeg ikke ville gide Neutral. Men jeg er rigtig glad for dine tip omkring, hvor jeg kan købe tingene billigt.

 3. Jeg køber 90 % økologisk. Jeg prøver at købe økologisk kød, men sådan noget som fx. kattemad og ja også økologiske stege osv, kan være svære at finde.

  Netto har et stort udvalg, som bla. var årsagen til at jeg havde råd til at være økologisk på SU.
  Min indkøbsrutine er ofte, Netto, nettet, den lokale helsekost, og tilsidst Irma. Så har jeg prøvet de billigste først 🙂

  Mht. Ecover. Jeg bruger Ecover. Det er pga miljøet. Men hvis jeg var allergiker ville jeg ikke bruge det. Det indeholder naturlige olier, som kan være mindst ligeså allergifremkaldende som syntetiske parfumer. Nu ved jeg at du ikke er parfume allergisk, men ville lige nævne det.
  Jeg køber rengøringsprodukter inde på http://www.helsebasen.dk eller http://www.netspiren.dk
  Der får jeg Ecover, Sonett og Bio D til gode priser.

  Da jeg boede med Kasper, som var allergisk, brugte jeg flydende Neutral. Det vasker godt, selv på lave temperaturer som 30 og 40 grader.

Der er lukket for kommentarer.