Rødbedesuppe

Suppe er dejligt og noget jeg holder rigtig meget af. I mine år som vegetar – jo, det har jeg været i 9 år, kom jeg til at sætte stor pris på lækre grønsagssupper. Faktisk dem jeg foretrækker, lige med undtagelse af kyllingesuppe, som er noget for sig selv. Men nu til sagen. Jeg havde for noget tid siden købt en pose rødbeder, i forhåbning om, at få spist noget rå rødbede. Det fik jeg også, men langt fra nok til at “aflive” sådan en hel pose. Altså tog jeg en hurtig beslutning om, at inden de her rødbeder begyndte at blive kedelige (det gør det jo på et tidspunkt, selvom de holder sig rigtig længe), så var det tid til rødbedesuppe, som bare smager rigtig skønt. Her kommer den. I disse snetider, må vi have noget suppe, helt bortset fra, at jeg lovede at komme med opskriften.

Rødbedesuppe (4 portioner)

1 løg
1 lille kartoffel
450 g rødbeder
5 g smør eller 1 tsk. olie
1,2 liter grønsagsbouillon
yoghurt eller creme fraiche til pynt (1 spsk. – kan udelades)

Rødbedern og kartoffel skrælles og skæres i tern. Løget skrælles og skæres i tern.
Løget steges i fedstof til klart og de andre grønsager tilsættes sammen med bouillon. Lad suppen koge i 20 miniutter. Lad den køle af og blend den. Serveres med en klat creme fraiche/yoghurt og et godt stykke brød. Evt. de gode gulerodsflütes/boller.