Weekendfjernsyn

Eventyreren (1956) – hedder The King and Four Queens på originalsproget, og handler om den ensomme rytter Dan Kehoe (spillet af Clark Gable), der ankommer til en lille by, for at finde en begravet skat.

Skatten består af 100.000 $ i guld, begravet på en farm med 4 smukke enker, men også deres meget hidsige og fjendtlige svigermor! Ingen ved tilsyneladende, hvor skatten er og heller ikke de forfløjne og krimnelle sønner, men alt det afskrækker ikke Dan Kehoe. Jeg er midt i det, og det er ren nostalgi at se sådan en film.

Nogen mennesker kan ikke lide gamle film, men jeg elsker at se film med “rigtige” filmstjerner, fra før verden gik helt af lave. Og ingen større stjerne end Glark Gable. Som en skriver et sted i forbindelse med denne film:

Ingen kvinde, er imun overfor en mand, og slet ikke, når manden er Clark Gable

Gable er på dette tidspunkt 55 år gammel og bare mand med stort M. Desværre dør han få år senere i 1960 af et hjerteanfald. Heldigvis er der masser af film at nyde med ham, bl.a. en af favoritterne “Borte med blæsten (1939)“. Et sted jeg altid kan gå hen og nyde en gammel eller ældre film er TCM, og det er en dejlig kanal, der også sender nyere klassikere.

Nu da filmen er slut, ser jeg Project Runway. Ikke fordi jeg er modefreak som sådan, men jeg synes det er helt fabelagtigt, hvad de her mennesker kan præstere med helt umulige og mulige materialer. Lige p.t. er vi ved kreationer lavet af papir – helt vildt flotte. Iøvrigt var vores mentor for deltagerne og tidligere dommer Tim Gunn også i Oprah her forleden og klædte håbløst klædte mænd på. Det var også værd at se. Her får du lidt inspiration hvis du er mand, og lidt at give videre, hvis du synes, kæresten/manden trænger til en update:

Video: Tim Gunn on how to make over your man

Video:Tim Gunn on how to make it work

Så kan man undre sig, om jeg ikke laver andet end at ligge her. Næh lige idag gør jeg ikke, for jeg er hundesvimmel, uden jeg skal kunne sige hvorfor. Det var ikke lige planen, også fordi jeg bilen, men da svimmelheden sætter sine begræsninger lige nu, så bliver det sådan. Udenfor er det mørkt og trist alligevel. Og jeg kan altid hygge mig lidt her, og med noget på TV. Senere er det Mad Men (2007) og Forensic Factor (2003).