Sortmalet i 2010


Førhen var det helt almindelig praksis også i USA, at man malede hvide stjerne sorte, fremfor at bruge rigtige afroamerikanere, mulatter eller hvad det nu, var man skulle bruge. En praksis jeg ihvertfald for længst regnede med, var “Acient history”. Jeg tager desværre fejl!

Jeg kan nu læse, at Gérad Gepardieu, skal spille Alexander Dumas (forfatter til Greven af Monte Christo, De Tre Musketeer bl.a.) i filmen “L’autre Dumas (2010)“, som var mulat. Det sidste var jeg så ikke klar over,men jeg synes til gengæld, at det er helt uacceptabelt, at lade Gepardeiu, spille Dumas med lidt “skovsværte” i hovedet. At jeg og mange andre synes det, stopper jo ikke filmen, men vi har da heldigvis ret til, at lade være at se den.

2 thoughts on “Sortmalet i 2010

  1. Optimalt, ja det synes jeg, helt bortset fra jeg synes det er forargeligt, at male en hvid mand sort, når man selvfølgelig kan finde en egnet mulat, der kan spille rollen. Prøv at forestille dig det omvendte – det ville du nok studse over, det er bare aldrig sket.

  2. Tja…. ved ikke rigtig hvad jeg skal mene om den sag. Det havde selvfølgelig været optimalt om man havde fundet en som faktisk lignede Dumas….

Der er lukket for kommentarer.