Ligger eller lægger

Det er noget, der kan være svært at finde ud af. Jeg personligt har ikke problemer med hans/sin, som mange, men ligger og lægger.

Så nu blev det næste problem, der lige skulle tackles. Så turen var omkring et par sites, hvor det kan læses. Jeg fandt et link hos Korrekturgruppen.

og Catarina var sød og bidrage med et, som næsten er bedre her.

Således skulle der være en chance for, at vi også kan få den på plads nu 🙂 Hvad man dog ikke kan finde på det net også sådan rigtig nyttige ting.

Iøvrigt er der en regel, jeg husker fra min tid, med en skøn dansklærer, der også var vores klasselærer – har du svært ved gjort eller gjordt?

Den der staver d i gjort, han skal have sin ende smurt

Så den er let at huske 🙂

Jeg har nu lavet en linkkategori om sprog/grammatik, og har du et godt et, du synes, der skal med, så lad mig det vide. Og selvfølgelig er nævnte også med der.

0

2 thoughts on “Ligger eller lægger

  1. Jens – Det glæder mig, hvis du kan have glæde af links, og lære den vej. Og lige præcis, det du siger med hensyn til ligger og lægger opdagede jeg også forleden. Så jeg tror også, jeg fremover har styr på det.

  2. Tak – jeg hører til dem som har lidt svært ved hans/hendes og sin. Men jeg synes jeg lærte noget af dine links.

    En gang havde jeg også svært ved ligger og lægger, men jeg har selv opdaget, at ligger er passivt og lægger er aktivt. Så er det faktisk ret nemt – selv om man er fra jylland. 😉

Der er lukket for kommentarer.