Fra bøffer til stuvning

Jeg havde en god opskrift på bønnebøffer fra Weightwatchers. Jeg kunne godt huske, jeg på en blog på et tidspunkt havde set noget om, at de her sorte bønner ikke egnede sig til at mose. Men det kom jeg selvfølgelig først i tanke om for sent, da jeg måtte konstatere, at de fine bøffer, jeg med nød og næppe fik samlet under ingen omstændigheder ville hænge sammen. Hvad gør en klog, gå til spilde skulle de ikke. Om de her sorte bønner er “rigtige” ved jeg ikke, og de smager også fint, men moses kan de ikke.

Jeg smed dem på panden sammen med et halvt løg og lidt karry. Når jeg siger dem var det så det halve løg, 1 spsk persille og 1 tsk. maizena, der var blandet i, og stegte det til løget havde nok, og så kom jeg lidt minimælk og et par spsk. fløde 9& på, og havde således en lækker bønnestuvning istedet. Til spiste jeg en dejlig salat og det smagte faktisk rigtig godt. Bønnerne er så hårde, at det ikke går an og mose dem med en gaffel. Jeg måtte have stavblenderen i brug for at få dem moset. Og det til trods, var der stykker i, men da det blev til stuvning var det sådan set kun lækkert nok med lidt “struktur”.

Så bønnebøfferne skal jeg lave en anden dag, men ikke med de sorte bønner. Det var faktisk nok gået væsentlig bedre, havde jeg brugt de indkøbte sortøjebønner!

0

2 thoughts on “Fra bøffer til stuvning

  1. Helle – Det er min erfaring, at man lige skal vænne sig til konsistensen. Måske der det der, den hænger for din mand? Det er nemlig en dejlig og god måde at få sunde proteiner og fibre på. Jeg er også rigtig glad for dem, men det tog mig også tid i sin tid 🙂

Der er lukket for kommentarer.