Rød salat og solskinssuppe

Den Røde Salat, er en opskrift fra min favoritkok Nigella Lawson. Sjovt nok lavede hun den forleden på fjernsynet, og da jeg lige har købt kidneybønner på tilbud i Superbest og cherrytomater har jeg også nok af. Det eneste jeg ikke har er rødhvinseddike, men brugte balsamico istedet. Det gik fint og smagte godt. Spiste halvdelen idag, og kan så spise resten en anden dag. Den kan holde sig nogen dage i køleskab.

Nu når vejret ikke gider byde på solskin, så kom jeg op med en solskinssuppe idag affødt af en rest majs. Altså blev det til:

Solskinssuppe

250 g majskerner fra dåse
1 liter grønsagsbouillon (terninger plus vand)
½ tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1/4 tsk. cayennepeber
1 lille løg
1 tsk. oliemargarine
1 dl mælk
1 forårsløg til pynt (i skiver)

Jeg lavede suppen af ovensiddende ingredienser, men det er en meget tynd suppe. Hvis du ønsker den lidt tykkere, så tilsæt en lille skrællet kartoffel i tern, når løget er klart.

Løget hakkes og svites i oliemargarine til klart. Majskorn (gem 1/3) tilsættes sammen med resten af ingredienserne undtagen mælken. Koges et kvarters tid. Køler lidt af, og blendes med stavblender i gryden eller hældes i blender. En del mælk tilsættes og de sidste majskorn. Server og drys med forårsløg

Jeg har med vilje ikke skrevet til hvor mange personer. Jeg spiste hele portionen til frokost. Så det kommer an på appetit og formål. Prøv dig frem – but be warned – den smager godt! 🙂

Salaten var aftensmad idag, sammen med flútes med ost og til morgenmad fik jeg frisk annanas, så jeg kan vist kun siges at have været overmåde sund idag.

0

2 thoughts on “Rød salat og solskinssuppe

Der er lukket for kommentarer.