Lækker lørdag


Taget for nøjagtigt et år siden

Igår var bare sådan en god dag, regnvejret til trods. Jeg ville egentlig have taget toget, og medbragt cyklen. I teorien en super idé, hvis ikke lige, det var for DSB’s sporarbejde. Det betød, at det tog, der kom først, gik da jeg skulle være hos optikeren. Det er da godt, han ikke ligger længere væk, end det er højst muligt at cykle hele vejen. Men på det tidspunkt var klokken så blevet så mange, at der skulle trædes godt i pedalerne for at nå det. Jeg nåede frem 5 minutter for sent. Det viste sig, at være okay, for de var også lidt bagud i tidsplanen, så det var fint nok.

De har fået nye lokaler, og det var første gang, jeg var i det nye domicil. Folk der kender mig ved, at jeg ikke er ret god til, at der bliver lavet for meget om. De gamle lokaler fungerede jo sådan set fint nok, men da de fik chancen for en god placering og mere plads, så tog de den selvfølgelig. De holder nu til på hjørnet, hvor brødrene Ruda lå før. Det er rigtig, rigtig flot, men knap så hyggeligt som det gamle. Eller også skal jeg bare vænne mig – det er nok det også 😉 Det viste sig, at mit syn pludselig har ændret sig. Ikke som jeg troede til det værre, men det bedre. Faktisk skal mine linser tilrettes med 0,50 til det bedre. Hvorfor det er sådan, kunne optikeren ikke svare på, men faktum est. Så der er sendt bud efter nye linser, med ny styrke, og så skal jeg på besøg igen.

På cykelturen havde det regnet hele vejen, og jeg var våd. Da jeg kom ud og skulle cykle til stalden, regnede det langt fra mindre tværtimod! Så at sige, jeg blev våd forslår vist ikke helt. Anyway, så var det skønt at komme i stalden til de firbenede varme heste. Jeg havde jo været der ekstra for at se til en sød venindes heste. De er blevet passet efter alle kunstens regler. Når jeg således har gjort mig sådan en umage, skulle de også “afleveres” i tip-top stand. Så jeg var nede for at pudse og polere, så de var så fine som muligt, når hun kom og så til dem senere igår. Heldigvis fandt hun alt i skønneste orden, og det er dejligt at vide for mig, at jeg har været hende og de andre til hjælp. Men at det har sin pris, er der ingen tvivl om. Jeg er træt som sytten alderdomshjem og så har jeg iøvrigt ondt allevegne 😀 Et gammelt skrog er jeg, men det er da godt, der er noget, der hedder smertestillende.

Eftersom det her vanvittige regnvejr bare fortsatte, så synes træneren, at jeg skulle have et lift hjem. Det må jeg sige, jeg var yderst taknemmelig for. Det var så det første af 2 lift igår. Så gik turen hjem og jeg skulle i bad og ordnes og så med toget til min hesteveninde for første gang. Det var ikke som sådan svært, men med alt det her sporarbejde, var det lige om at være i god tid. Så det tog sin tid, men sådan er det. Fra stationen skulle jeg så gå, og det var ikke farlig langt. Regnede gjorde det stadig, men nu havde jeg vandtæt frakke på.

Vel ankommet fik jeg dejlig kage og kaffe og munden stod som vanligt ikke stille på os. Det er genialt at være sammen med et andet menneske, som deler ens passion. Jeg troede egentlig, da jeg var barn og ung pige, at jeg aldrig ville finde nogen, så passionerede omkring hestene som jeg selv følte det. Det viser sig, at der er mange og det er rigtig dejligt, at have skønne veninder at dele det med. En som er mindst lige så passioneret som jeg selv er netop den veninde, jeg besøgte igår og vi har det SKØNT sammen. Tiden flyver afsted. Af samme årsag kom vi til at spise sent, men så smagte maden endnu bedre. Dejlig kyllingegryde fra Jamie Oliver og disse franske grønne bønner, fra samme bog – uhm! Det smagte skønt.

Vi bliver jo aldrig færdig med at sludre, og således heller ikke igår, men så er der heldigvis basis for at gøre det igen. Sød som min veninde er, synes hun ikke, jeg skulle tage toget hjem og rasle rundt ude i mørket, så hun tilbød at køre mig. Og indrømmet jeg var ikke den der protesterede, men føler mig simpelthen så heldig, at have sådan en sød venide… Ikke nok med at hun kørte mig, hun sendte mig også hjem med en fantastisk fin og personlig gave. Vel hjemme varede det ikke længe før jeg fandt min seng, efter en lang men dejlig dag.

Dagen idag tilbringes på sofaen, hvor jeg ikke bevæger mig fra, udover at få et bad og lidt mad. Afslapning ganske enkelt!