Hvad ville du gøre?


Salt Lake City

Jeg har nu set denne dokumentar om “Mr. Smith’s hemmelige liv” i to omgange. Den ene gang fik jeg kun slutningen, og idag så jeg så det hele, fordi jeg optog den. Jeg så den efter, jeg kom hjem fra en tur til stalden, der iøvrigt gik fint.

Meget kort fortalt, handler det om Kim og Steve, der bor i Salt Lake City i USA, er rettroende Mormoner, og indtil deres 9-års bryllupsdag har haft et godt ægteskab sammen, og et dejligt liv med deres sønner. På deres 9-års bryllupsdag fortæller Steve Kim, at han har haft forhold til mænd, og han rent faktisk er homoseksuel. Det i sig selv, er slemt nok, men derudover har han smittet Kim med HIV og udvikler selv AIDS kort tid efter.

Filmen handler om, den process de går igennem, da Kim meget imod alles forventning vælger at blive hos Steve og hendes kamp for at tilgive hans svigt og for at holde sammen på familien. Ikke nok med, at de skal overkomme en masse følelsesmæssigt, men situationen er heller ikke en, Mormonkirken ligefrem ser med milde øjne på. Det er en meget stærk dokumentar.

Kirken ender med, af famliemæssige hensyn ikke at ekskludere ham, familien tager det flot, men sikkert kun som et famliemedlem udtrykker det, de har så stor respekt for Kim og hendes kærlighed til hendes mand og familie. Deres ældste søn tager til Mexico lige inden Steve dør, og vi overværer den gribende afsked, som de ved, bliver deres sidste. Han skal være ude som missionær i 24 måneder, hvilket er normalt for unge mormonmænd, at gøre. Det kan dog vælges fra, hvilket ihvertfald en af de andre sønner gør. Vi ser dem senere, og hører hvordan det senere gik dem og deres mor.

Jeg går meget ind for at tilgive folk i mit liv ting og sager. Intet om det, men jeg tror ikke, min tilgivelse havde rakt til dette. Jeg havde måske nok tilgivet, men uagtet kunne jeg ikke blive i et ægteskab på de betingelser. Det tror jeg ihvertfald ikke. Det skal så lige siges, at Steve siger, at han elsker sin kone, men han ikke kan vise det rent seksuelt/fysisk. Med til historien hører også at fortælle, at Steve i 9-10 år prøver at vælge og tro, at han kan løbe fra det her, og at det simpelthen er en bivirkning af seksuelt misbrug indenfor kirken i en tidlig alder. Så der er flere apekter i det. Moderen og den yngste søn tager med faderen til Gay Pride Parade i byen for at vise deres støtte til Steve, mens den mellemste søn ikke tager med. Den yngste søn synes, det er fejt, men helt ærligt, så synes jeg, at hvis nogen her, har været feje, så er det Steve, der har sat sin kones helbred og sine sønners liv og fremtid på spil. Hvad synes du og hvad ville du have gjort?

Links:

The Smith Family

Mormonkirken på Mormorwiki

Netdoktor om Hiv og AIDS

0

6 thoughts on “Hvad ville du gøre?

 1. Forresten, kan huske du kommenterede på et af mine indlæg om filmen “The Guardian” med Kevin Costner. Har lige set reklame for den igen, denne gang fra Kanal 5 på fredag 🙂

 2. Puha, grum historie…
  Det er svært at sige hvad man ville gøre, men umiddelbart tænker jeg at homosexualiteten kunne man måske komme sig over og slutte forholdet hvor det nu engang var. Men når der er utroskab og ikke mindst ubeskyttet sex som leder til HIV/AIDS, det er simpelthen utilgiveligt! Jeg ville ikke kunne støtte ham i hans homosexualitet velvidende at han havde smittet mig med en livslang sygdom som formentlig bliver min dødsårsag… Det har ikke være nemt for sønnerne da!
  Den gad jeg godt se den dokumentar, lyder meget interessant.

  • Nej sådan har jeg det også, jeg synes, det er helt utilgiveligt. Jeg forstår ikke, hvordan hun kunne tilgive ham. Nu er situationen så for hende, at hun er blevet behandleet tidligt i sit forløb, og derudover lider af sukkersyge, og på det tidspunkt, hvor udsendelsen slutter, er lægerne overbevist om,, at det bliver den, der slå hende ihjel og ikke HIV. Men det kunne jo let have været anderledes.

   Jeg har lige søgt i min TV-guide, og det ser ikke ud til, den kommer igen sådan lige foreløbig, men ser jeg, at den gør, skal jeg sige det her. Helt sikkert. Det er en meget gribende dokunetar, uagtet om man selv kunne gøre det samme eller ej.

 3. Så i bund og grund er du imod bøsser? ‘Det i sig selv, er slemt nok’???? Hvad er det for en udtalelse?

  Det vidner da om et utroligt snævert menneskesyn!

  • Du læser som sædvanligt, hvad jeg skriver, som fanden læser bibelen! Jeg skriver INTET sted, at jeg har noget imod bøsser. Slet ikke.

   Det jeg skriver, er at det er SLEMT, at være gift så mange år og så få smidt i hovedet, at ens mand har dels været utro, men OGSÅ har smittet en med HIV og at ens mand, er en helt anden person end man troede. Og ja jeg synes, det er SLEMT, den situation, han bringer sin famlie i!! Det er hvad jeg skriver. Tænk om du en eneste gang, kunne få andet end galde over dine læber. Så tror jeg, at jeg ville falde af pinden!

Der er lukket for kommentarer.