Scala

Jeg var forbi Scalabygningen på Vesterbrogade forleden, og var ret rystet over, den bare står tom. De fleste, der kender mig ved, at der ikke er meget moderene arkitektur, der falder i nåde hos mig. Men Scalabygningen er faktisk en af de moderne byggerier, jeg synes er utroligt vellykkede, og falder godt i tråd med de smukke gamle bygninger, den støder op til. Faktisk er bygningen ved siden af også tom.

Nu er der så snak om rædsler af højhuse, tårne og hvad har vi, der slet ikke ville passe der. Jeg håber, de bevarer bygningen, og finder nye lejere til den, men det er sikkert for meget at håbe på. SÅ gammel er den jo altså heller ikke, så for mig at se, helt horribelt at rive den ned.

Hvad synes du?

Links:

16. januar 2010 – DR.dk – Scala-bygningerne rømmes

Berlingske 2004 – Scala gennem tiderne

Scala (København) på Wikipedia

0

2 thoughts on “Scala

  1. Det ville da være aldeles synd at rive den ned. Det er jo en smuk bygning, men vi er nok i mindretal…

    Men som “shoppingcenter” var det ikke lige optimalt (det døde vist på det koncept), så hvad kunne det så bruges til?

    • Vi er ganske enige, men hvorfor det ikke duede som shoppingcenter, har jeg aldrig helt forstået. Der var problemer med udlufting og sådan har jeg forstået, men man kunne jo evt, rette på de problemer, for de lokaler, der ligger ud til torvet, er jo oplagte til fortovsservering. Men duer det ikke, så kan det vel stadig bruges til forretninger, men huslejen er sikkert for dyr også, uden jeg aner det. Kontorer er der jo rigelig af, der står tomme, så jeg ved det faktisk ikke. Som jeg skriver, står bygningen ved siden af også tom. Ellers kunne det vel laves til boliger, som en sidste mulighed.

Der er lukket for kommentarer.