Skovriderkroen – igen!

Skovriderkroen i Charlottenlund (lige overfor Danmarks Akvarium), har levet en mere end omtumlet tilværelse. Før det blev bygget om, var det det hyggelige og “rigtige” krobygninger med bindingsværk og alt til faget hørende. Man skal have god fantasi, for at finde rester af den gamle kro, og det er synd i mine øjne. Men lad nu det ligge, sådan er det. Men havde man været mindre ambitiøse og bevaret istedet for, kan det være, at nogen flere havde overlevet i tidens løb. Jeg har ikke tal på, hvor mange tvangsauktioner og krak, den stakkels kro har været igennem, men lad mig sige det sådan, det er en del.

Nu er endnu engang nogen, der prøver kræfter med at få kroen på benene. Og al ære og respekt for det. Men jeg undre mig. For man skulle tro, at når man prøver noget, så kigger man tilbage for at se, hvad der gik galt for de andre. Nej det gør man ikke, man kører på med det samme mad, de samme (har altid været) alt for dyre priser og det samme “fine” (?) dansk/franske mad og det hele ender som endnu et prestigeprojekt.

Der var for noget siden, nogen der gjorde nøjagtigt det samme med en café herude. Den havde indtil da levet et måske for nogen ikke særlig glamerøst liv med gode gamle danske rette (stegt flæsk, hakkebøf etc.) og det gik rigtig godt, og der var altid mennesker og det var et hyggeligt samlingspunkt for os lokale. Sådan var det også engang på Skovshoved Kro, indtil smarte forretningsfolk kom og ødelagde det. Det skal være så smart, og så ender det faktisk skidt ret så ofte, og vi har NOK af den slags steder. Nævnte Café gik selvfølgelig også nedenom og hjem og nu prøver en lokal pige, at genskabe det før så hyggelige sted – Café Øresund.

Jeg undre mig over, hvorfor vi ikke må beholde nogen dejlige lokale HYGGELIGE steder, med helt almindelig god mad? Det må vi åbenbart ikke. Der er nogen, der tilsyneladende mener at gammeldags hygge er yt, men vi er rigtig mange, der rigtig gerne vil have det. Hvorfor er der ingen der lytter? Det samme skete iøvrigt også for restaurant Ved Stalden, som nu desværre er – børneinstitution. Jeg husker, da vi kunne komme der og få skøn, skøn mad. Vi var der faktisk, da jeg fik min Handelseksamen. Et af de hyggelige steder, vi har fået lov at beholde er Værtshuset Sankt Peder i Hellerup, hvor man får den skønneste danske frokost, og hvor der altid er fuldt hus. Sjovt ingen tager ved lære, og ikke mindst er hyggen bevaret. Gud forbyde, nogen af de moderne smarte koncepter holder deres indtog der.

Men tilbage til Kroen, som det her indlæg jo egentlig skulle handle om. Som sagt, er der nogen, der prøver, at puste liv i det igen. Dels med På Kysten – en natbar, og dels med forskellige restaurantkoncepter.Brasserie Bisous, hvor der kan spises både, Brunch (weekend), Frokost og til Aften, hvor jeg især synes brunchen ser lækker ud. Derudover er der også Restaurant Es, som er en spansk gourmetresataurant. Derudover skulle der 1. maj åbne den første restaurant i en kæde af Steakhouses – i Kroens bygninger (Der er allerede en ved Kgs. Nytorv) – Mash, som os lokale ifølge anmeldelserne godt kan glæde os til, derudover er der Cafe Bomhuset, som ser ud til at være en blanding af alle ovenstående, bare til lidt mindre priser, men efter anmeldelserne at dømme, alt for dyrt i forhold til, hvad man får, hvilket også ville være mit gæt, uden at have været der.

Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv, men jeg har det lidt sådan, at jeg er kørt mentalt træt i alle de her prestigeprojekter, og fancy-food, og tænker bare okay “nu igen”, og venter så på den sædvanlige “tur”. Det er måske tarveligt og unfair, men indtil nu, er der desværre ikke noget, der viser mig andet. Vi får se, om det her ender lige som alle de andre og om jeg nogensinde når ned og prøve den her trods alt meget lækre brunch, for det kunne jeg da godt fristes til.

Personligt ville jeg gerne have haft aldersgrænsen en tak højere, så den var 30 for piger og 35 for mænd i natbaren, men det er så bare min mening. Derudover har jeg svært ved at se, hvorfor natbaren skal have et site for sig selv, som adskiller sig så markant fra hovesitet, hvor det alligevel har en underside. Prøver du nogen af koncepterne, så fortæl endelig, så vi kan dele erfaringerne.

Links:

8. april 2010 AOK -Ny natbar åbner på Skovriderkroen

4. februar 2010 AOK – Mash åbner i Skovriderkroen

4. februar 2010 AOK – Rider Lykke på Skovriderkroen er lukket

30. november 2009 Business.dk – Mislykket handel mellem ex-bokser og Skovriderkroen

22. juli 2009 Business.dk – Skovriderkroen konkurs igen