Minus Michelinstjerner for kommunikation

Nedladende, nedgørende, ubehøvlet og grimt var sproget i sådan en grad, at jeg vil kalde det verbalt overgreb, og ikke en tøddel bedre end Gordon Ramsey’s råberi. Jeg synes ellers langt fra, det er en stil, der skal kopieres. Og hvad taler jeg så om? Jeg taler om, at jeg så dokumentaren om verdens bedste restaurant “Noma på kogepunktet” (følg linket og se selv) igår. Al respekt for det kæmpe stykke arbejde, ejeren René Redzepi har lagt i det, og hvad han har opnået. Ikke et ord om det. Men måden han behandlede sit personale på, var mere end afskyelig efter min mening.

Jeg tror et opprioriteret fag på kokkeskolen skal være kommunikation. Der er INGEN beviser for, at folk indtager et budskab bedre, når det råbes, skriges og tilsættes krydderier udi diverse eder og forbandelser og ingen respekt. Tværtimod! Hvorfor er der ingen, der fortæller de her kokke det? At man lige så godt kan sige tingene ordenligt.

Bortset fra, at jeg ikke har midlerne til at smide efter sådan et måltid, så kunne jeg efter at have set udsendelsen slet ikke tænke mig, at spise et sted, hvor stemningen bag kulisserne må være ikke bare stressende, men i den grad trykket. Jeg ved det ikke, men det gav mig ingen lyst til at nærme mig overhovedet og jeg så faktisk ikke udsendelsen færdig, for jeg orkede ikke at høre på det.

Det er muligt, at derr hersker lige så elendige mentale forhold andre steder, jeg har spist, uden at vide det, men lad mig sige, jeg håber det ikke. Og jeg kan så efterfølgende se, at andre har bidt mærke i det samme som jeg.

Sagt i blogland:

Karsten Bundgaard – Er det bare mig? – Noma og Kammertonen

Leif Carlsen – Flere roser til Restaurant Noma

Kastrups Verden – Noma i Koma

Moccapigen – En kræsenpind

Bergholts blog – Billeder fra Noma

Links:

Rstaurant Noma’s website

Dr.dk – Danske Noma verdens bedste

epn.dk – Flere Noma-kokke får ingen løn

Anmeldelse af Noma på AOK

0