Harddisk – kan det være rigtigt?

I husker sikkert, at jeg købte den her harddisk, og alt det efterfølgende bøvl med at få sikret det, der lå på den. Det blev gjort på leverandørens eget værksted i Vallensbæk, og alligevel siger de så nu (fra Tyskland), at den har uautoriseret åbnet, og derfor går det ikke på garantien. De har selv udtalt at de under ingen omstændigheder kunne eller ville sikre data. Jeg mener, man køber sgu da sådan en dims for at have vigtige ting liggende på den – eller???
Jeg har skrevet til Forbrugerrådet, men om de kommer tilbage til mig ved jeg ikke og ringe kan jeg først mandag, og der skal de her mennesker have besked. Jeg har købt en ny harddisk nu, for reparation og forsendelse koster mere end at købe en ny.

Men det er princippet i det her, jeg synes, er helt urimelig, helt bortset fra, jeg gerne vil vide, om det er lovligt. Ved du det, så skriv endelig til mig. Jeg skal ud og have mine data over på den nye hardisk og betale yderligere 800 kr. for det på fredag – og lige til oplysning – I’m not made of money!!!

0

2 thoughts on “Harddisk – kan det være rigtigt?

 1. Hej Deborah,

  Ja, det er rigtigt at producenten af en harddisk ikke har noget ansvar overfor hvad du lægger på den. Det er dig som skal sørge for at have en backup af indholdet – så enkelt er det desværre.

  Deres eneste ansvar er at diksen holder til normalt brug indenfor garantiperioden og hvis harddisken har været uautoriseret åbnet eller forsøgt åbnet, så bortfalder deres erstatnings- eller reparationspligt med det samme.

  Desuden er harddiske konstrueret sådan at producenterne kan se på dem om de har været tabt på gulvet så hårdt at dette har smadret diskens skrivehoveder og de indvendige magnetiske plader. Er dette tilfældet er garantien også bortfaldet, da dette jo ikke er normal brug.

  Så jeg må bedrøve dig og sige at din sag meget sandsynligt er tabt. Lad mig for fremtiden hjælpe dig med hvordan du behandler data vedr. backup – disk håndtering osv. – bare spørg.

  En harddisk er principielt bare en avanceret udgave af et kasettebånd med en noget større kapacitet og lagringen er digital – ikke analog.

  De er meget følsomme overfor stød og slag og skal generelt håndteres som var de lavet af glas. Desuden er de fyldt med mekanisk teknik og dette slides, bryder sammen og magnetpladerne kan gradvist miste deres evne til at lagre data over en længere periode.

  Derfor er det vigtigt at man har sat et backupsystem på benene med et interval der giver en sikkerhed for at ens data er synkroniserede tilstrækkeligt tit til at man ikke mister så meget når ens harddiske helt sikkert på et eller andet tidspunkt bryder sammen – det er ikke et spørgsmål om HVIS de gør det – men HVORNÅR de gør det.

  Temperatur er også en faktor; er harddisken anbragt så den ikke kan ventilere og slippe af med den varme den udvikler, så kan den også stå af og dette vil også gøre at garantien bortfalder. Mange diske er faktisk udstyret med en temperaturregulator som slår dem fra hvis de bliver for varme og igen kan producenten direkte se dette i harddisken hvis dette er tilfældet. Så sørg for at de har god plads og ikke er pakket ind så de kan slippe af med varmen.

  Ved normalt brug kan man forvente at en harddisk har et gennemsnitligt brugsliv på 5-6 år, men ved mere intens brug er levetiden væsentligt kortere – måske så kort som 3 år.

  Derfor er BACKUP meget vigtigt! 😉

  Venlig hilsen fra Asien!
  Jakob

  • Hejsa

   Tak for din fine beskrivelse i, hvad jeg kan forvente mig af min harddisk. Jeg skal klart spørge om nogen ting i den forbindelse i forhold til back-up og hvor så. Nu har jeg så købt en ny og får en også, så nu skulle jeg således være dækket ind . Men det må vi jo lige tale om.

   Hele pointen var, at jeg ikke pålagde dem snsvar for mine data, men for at de påstod at harddisken var uautoriseret åbnet. Det hænger jo ikke sammen, når den er åbnet hos Medion DK. Det var det, jeg var sur over, og det var det, de brugte som gtund. Men nu giver de mig en ny og jeg skal slet ikke klage.

Der er lukket for kommentarer.