Skæbnens time

Lige nu er min kære far på hospitalet, og det er skæbens time for ham. Dialyse eller ikke. Far fik for seks år siden delagt sine nyrer af konstrastvædske på hospitalet, da han skulle have en by-pass i benet. Han har indtil nu klaret det langt, langt over forventning, men det sidste år vel, er det ikke gået så godt med nyrerne. Nu er han så til samtale om, hvorvidt han skal til at have dialyse. Det er selvsagt ikke sjovt, så jeg er lidt ked af det på hans vegne. Så det er lidt et tveægget sværd. Vi må se, og prøve at få det bedste ud af det.

3 thoughts on “Skæbnens time

 1. Min far havde så mange andre sygdomme … dårligt hjerte efter tre blodpropper i det, dårligt kredsløb, type 2 sukkersyge, dårlige lunger på grund af 60 års røgning med mere og hans krop kunne simpelhen ikke klare at komme i dialyse. Første og eneste gang, han var i dialyse, stopper man behandlingen, da han var halvvejs igennem den, fordi hans hjerte var ved at stå af …

  Min far fik en nogenlunde værdi, men meget smertefuld afslutning og lægeren diskutere om, hvem af dem, der havde mest ret til at bestemme over min fars liv og død … skulle han død på grund af nyresvigt eller fordi hans hjerte ikke kunne klare dialyse.

  Vi valgte, at lade far bestemme og han fravalgte dialysen og så tog vi den fra, men da han havde nægte den behandling, som blandt andet hans egen læge havde tilrådet, kunne han ikke få tilstrækkelig smertedækning i de sidste måneder af hans liv … der havde krævet, han var kommet på morfin og så var der jo en risiko for, han var blevet narkoman … lige præcist den udtalelse fra min fars læge side af, har jeg det stadigvæk her syv år efter meget svært med … vi viste han maximalt kunne overleve med de dårlig fungerenede nyrer han have i tre måneder og så måtte han ikke få morfin fordi det i løbet af nogle år kunne gøre ham til narkoman.

  Min far fik endelige fred efter fem smertefulde uger og selv om jeg savner ham meget, så var jeg faktisk glad for, han endeligt fik fred, da han døde.

  Detter er ikke skrevet for at gøre dig hverken bange eller ked af det, det er ikke det forløb din far skal igennem, han har jo ikke alle de andre sygdomme min far også havde og det var på grund af dem, han ikke kunne klare at komme i dialyse.
  .-= Tine – den kreative and´s blog ..Årets allerførste blomst =-.

  • Tusind tak skal du have. Det viste sig, at det ikke var så slemt. Men stakkels far havde jo gået og været dødnervøs. Dårlige nyrer, er ikke at spøge med. Det g mig ondt, at din far fik hjælp for sent.

Der er lukket for kommentarer.