Grøften Tivoli – husk lige!

Søndag var vi i Tivoli, til den årlige frokost. Det er som regel vældig hyggeligt, og det var det også i år på nær lige et par småting. Maden var rigtig fin, det er den stort set altid. Vi kom også over det faktum, at vi gerne ville have “Boller i karry” til drengene, som er på børnemenúen. Først kunne det ikke lade sig gøre, for de er over 12 år. Så vidt vides bliver man ikke voksen det sekund man fylder 12, men helt derudover er det drengenes livret, som de selvfølgelig skal have, for det havde de glædet sig til. Det endte så med, at det fik de – en stor portion til den dobbelte pris (det var også iorden, vi havde ikke nævnt et ord om prisen, men ville bare have drengene skulle have det, de helst vil). Det faldt på plads, og alle fik det, de gerne ville.

Et STORT minus er der dog ved Grøften, som far ikke vidste og som man ikke tænker over. Det viste sig, at vi havde fået bord i atriumgården hvor der er glastag over, men åbent i den anden ende. Af den grund må man gerne ryge der. En ting er, at de har tilladelse til det, men i disse ikke-rygertider og i og med, at det er en restaurant, så havde ingen tænkt over det. Vi var 9 mennesker, der på det tidspunkt, havde fået vores drikkevarer, og restaurranten var fuld, så chancen for en flytning var ikke overvældende stor.

Vi klagede vores nød og spurgte om det virkelig kunne være rigtigt, hvilket det jo så kunne. Vi fik også tilbudt at de kunne prøve at flytte os, og det skulle vi have sagt ja til. Det er dumt, at være høflig i den situation, når der senere rykkede en kæderygende dame ind skråt bagved, og lige bag os en cigarrygende mand. Det var meget generende. Men altså skal du i Grøften i Tivoli, så husk, at ønsker du at sidde røgfrit, at så skal du sidde inde.

Jeg vil skrive til Grøften, at jeg synes, det er dårlig stil, at de ikke er ikke-rygende. Måske de er ligeglade, og måske lytter de. Og så skal der ingen tvivl være på, at nevøerne og andre kan få, hvad de ønsker, sålænge det er på meuø’en og vil betale for det, og de skal altså lige tænke på, at maden kommer lidt koordineret sådan at nogen ikke er næsten færdige, når andre får deres. Jeg ved, der var travlt, men det skal de kunne sådan et sted. Derudover, var vores betjening ikke den bedste, vi har fået på Grøften, det skal siges. Der blev gjort det nødvendige, men der manglede lige det der ekstra, for at det var rigtig godt. Uden jeg kan sætte fingeren på noget specifikt.

Midt i det hele begyndte det at styrte ned, så planerne om, at gå et andet sted hen, blev bortkastet og vi blev i Grøften og en fik æblekage og jeg og en anden fik jordbærcheesecake, som var rigtig lækker. Nedenfor lidt Tivoliindtryk.

8 thoughts on “Grøften Tivoli – husk lige!

 1. Nej, Tine. Du har – pardon my French – ikke fattet ret meget. For jeg siger jo netop ikke, at Zoo-damens opførsel var OK – tvært imod. Men jeg siger, at hun ikke er repræsentativ for mennesker, der ryger. For det er hun vitterlig ikke!

  Og røg er vel røg – hvadenten det kommer op af en skortsten, ud af et udstødningsrør – eller fra en cigaret. Det er da en dobbeltmoral, der vil noget, at være så fanatisk omkring tobaksrøg og så selv dagligt forurene omverdenen ved at holde bil :-). Når jeg går tur, har jeg sørme ikke bedt om at få jeres bils udstødning smidt i mine luftveje!

  Det er noget sludder, at “rygerne” bestemmer noget som helst. Udover – endnu og heldigvis da – i eget hjem. Men jeg stopper her – du er udenfor pædagogisk rækkevidde på dette emne, når du også mener dig berettiget til at brokke dig over, om en nabo bruger en havegrill…

  Beklager tastefejl – har set dem – men kan åbenbart ikke rette i tekst her, når først afsnittet er lukket.

 2. Nej, Tine, vi skal ikke blive hjemme. Vi har forlængst accepteret, at indendørs restauranter er røgfri områder. Det tror jeg faktisk, mange, der selv ryger, sætter stor pris på. Jeg gør i hvert fald. Men hvis ikke-rygere efterhånden ikke engang kan tåle, der bliver røget under åben himmel, er det sgu dem, der må blive hjemme, hvis nogen skal!

  Jeg synes selvfølgelig også, det var overordentlig uhøfligt af en rygende kvinde at sætte sig og ose på din madpakke. Men hun er jo ikke repræsentativ. Langt de fleste, der ryger, tager hjertens gerne hensyn – indenfor rimelige grænser. For nok skal vi alle være her, men der er ingen, der siger, alle med vold og magt skal være på samme sted hele tiden.

  – Brokker I jer også over bilernes udstødningsgas – og skal bilisterne forbydes – og hvad med busser og tog?

  • @ Fru Møller.

   For det første … det her handler om røg ikke om biler med mere, men det er så typisk for ryger, I kan ikke holde jer til emnet.

   For det andet … nu ville jeg aldrig sætte mig ved siden af en bil eller bus i tomgang hverken med eller uden madpakke og selvfølgeligt har du helt ret … det var os og ikke den rygende dame, der skulle flytte sig. Hun skal være lige præcist der, hvor hun har lyst til at være, og vi andre kan så være der, hvor det passer hende, vi er.

   I har selv valgt jeres røg og I kan ryger af H til, hvis det er det, I gerne vil, men I kan altså godt lære – for så dumme er I vel heller ikke i hvert fald ikke efter jeres egen opfattelse – at det ikke er alle, der har den samme last som jer og at det derfor heller ikke er alle, der gerne vil påduttes jeres røg.

   Så jo … jeg har i den grad fatte dit budskab !!!!

   Det er rygerne, der bestemmer, og vi andre kan bare blive hjemme, men heller ikke der kan vi blive fri for andres røg, men mindre vi altså lukker alle døre og vindue helt tæt til. Lige nu ville jeg gerne sidde ude på min altan, men jeg gider ikke at blive kvalt i min underbos røg og min under-underbos grillstank !

   Jeg må ikke bestemme over dem, men de må godt bestemme over mig !!!

  • Som jeg skrev til Tine, synes jeg hendes restrektive ønsker er for vidtgående. Nej jeg brokker mig ikke over bilerne. De bliver pålagt så mange miljøafgifter og filtre, så det snart er umuligt at få råd til en, så nej det gør jeg ikke. For slet ikke at tale om, at bus og togpriser også stiger og stiger.

 3. Desværre er det fuldt ud lovligt at ryge udendørs også selv om det forgå i lukkede områder som Tivoli eller Zoologisk Have.

  Jeg skrev til Zoologisk Have sidste år, efter vi havde haft følgende oplevelse … vi satte os på en af bænkene, hvor vi ville nyde vores medbragte madpakker, en storrygende dame satte sig på den samme bænk lige ved siden af os og tilrøg vores madder, da jeg pænt spurte hende, om hun ikke kunne sætte sig på en af de ledige bænke fik jeg et surt svar, for hun ville sidde, hvor hun ville sidde og kunne jeg ikke lide hendes røg, kunne jeg flytte mig.

  Jeg finder der forkert, at det er tilladt at ryge i for eksempel Tivoli og Zoologisk Have, der jo på en måde med henvender sig til børn og barnlige, især fordi det er fuldt ud lovligt at rende rundt med en tændt smøg i hænderne i begge haver. Hvis rygerne endeligt ikke kan undvære deres ligkistepinde, så burde de helt ærligt tage at blive hjemme. Det er forkert, at dem, der har trukket et fravalg, skal påduttes det, de har valgt fra, for at tage hensyn til nogen, der ikke har opfatte, at de rent faktisk findes andre end dem her på jordkloden.

  • Det synes jeg så, er at gå for langt, men at det er irriterende, at man skal flytte sig hver gang, der kommer en rygende og sætter sig, kan jeg da kun give dig ret i.

 4. Nej, nu må du fandeme holde op! Al respekt for, at nogen ikke tåler røg, og andre bare bliver hysteriske ved tanken! Men hvor hvor fanden må vi, der stadig sætter pris på en smøg, snart være, hvis det skulle stå til dig og dine? Nu kommer jeg af gode grunde aldrig i Kbh Tivoli, fordi det er for langt fra alting – men det er da dejligt at vide, at man i det mindste stadig må ryge – udendørs. Så må hystaderne sgu gå indendørs og spise – hele året. Helt ærligt – der må da være grænser for galskaben!

  • Jeg er klar over, jeg træder på “en øm tå”, men det får være. Jeg synes røg er forurening – ganske simpelt. Problemet er, at selvom det hedder sig, det er udendørs, så virker det slet ikke sådan i praksis, fordi den åbning der er, er ganske lille i forhold til det faktiske rum. Det kan åbnes helt, men selvom du som sådan sidder ude, så vil det stadig generere dig, når du sidder så tæt. Det var det ene problem, det andet er, at man ikke lige gør folk opmærksom på det. Det må da være det mindste, så man har mulighed for at vælge. Jeg synes ikke, det er at være hysterisk, fordi det skader ALLE tilstedeværendes helbred, ikke kun den der ryger. Ingen er større fortaler for den personlige frihed end jeg, men lige med hensyn til røgen, der er min holdning altså anderledes.

Der er lukket for kommentarer.