Livsvigtig information – det med småt m.m.

Som det vil vides ser jeg en del fjernsyn, og især National Geopgraphic Channel og Zone Reality med ting fra det virkelige liv, synes jeg er spændende, og den kører også nu i baggrunden, hvor tempeturen er ved at blive udholdelig og jeg ligger henslængt på sofaen, som jeg har gjort det meste af dagen.

Forleden så jeg en udsendelse om en epedemi der udtbrød i 80’erne Tosic Shock Syndrom (TSS), som ramte som lyn fra en klar himmel. Ingen fattede, hvorfor tilsyneladene helt sunde og raske kvinder og især unge kvinder faldt om som fluer, og rigtig mange døde også. Da man endelig fandt årsagen, var det klokkeklart. Producenterne lavede lige inden den her epedemi brød ud tamponer (til menstuation) om, så de var supersugende. Det kunne man tro, var en god ting. Materialet, som de var lavet af, blev altså ændret til noget syntestisk, hvor de før var lavet af bomuld og rayon. De blev grobund for en meget farlig bakterie, der på kort tid kan medføre døden. Direkte affødt af den her epedemi, blev tamponerne lavet om igen, og indeholder nu ikke længere de farlige komponenter. Når det er sagt, skal man stadig være opmærksom ved brug af tamponer, og det står faktisk også på indlægssedlen. Men læser du den? Sørger du for din datter gør? For selvom den alvorlige trussel fra dengang ikke er så stor, så kan man stadig på (TSS) og også af andre ting end tamponer.

Selv er jeg rigtig dårlig til at læse “det med småt” og indlægssedler og den slags, men de er der jo for en grund og så ganske især lige i tilfældet med tamponerne, og ligeledes ved medicin også. Det ër vigtigt at læse. Så husk det nu og sig det videre…