Ordrupgaard og parken


Vue fra bunden af haven op mod bygningen

Jeg var på farten igår. I et forsøg på at få mere motion, ville jeg ud og gå igår, omend mine fødder dårligt er kommet sig over først omgang forleden, hvor jeg var i kolonihaven. Jeg skulle ud og ned, for jeg skulle handle et par småting, så jeg greb min dejlige indkøbsvogn, begge kameraer, og drog afsted.

Først gik jeg en tur i stalden. Jeg håbede, at støde på nogen dernede, men det kunne jeg da glemme alt om. Der var totalt uddødt, på nær hos naboen, hvor de var ved at køre med en hest til dagens løb i Sverige. Jeg holdt et lille hvil der, og så gik jeg retning hjemover igen. Jeg ville forbi, en vej som jeg havde set på vej hjem fra Derbydagen. Det viste sig så at være Gotfred Rodes Vej. Men mere om det senere.

Jeg gik ned af gangstien på Klampenborgvej lige overfor stalden, og kom ud på Slotsvej (iøvrigt har jeg en onkel boende der), og gik så op af Skovvej mod Klampenborgvej. På min vej faldt jeg over Tryggehvile Allé, som jeg ikke lige har lagt mærke til før. Den er sådan set bare gennemgangsvej mellem, Skovvej og Vilvordevej. Lige når man rammer Vilvordevej ligger Ordrupgaard lige overfor. Jeg har selvfølgelig godt lagt mærke til indgangen og vidst dens eksistens, men jeg må med skam erkende, at jeg aldrig har været der.

Lågen stod åben, og eftersom det er en ret substensiel bygning, så gik jeg ud fra, at den og parken var værd at fotosgrafere, selvom jeg ikke ville på museum igår. Og det fik jeg så helt ret i. Der er nyeligt bygget en helt ny fløj på, som jeg synes, er ganske afskyelig, og som slet ikke paser til den smukke oprindelige bygning. Hvordan man kan gøre det, forstår jeg intet af, men der er så meget, jeg ikke forstår. Men grimt, det er det. Man kan sidde ude, og igår var vejret jo til det, men bygningen gav mig overhovedet ikke lyst til at frekventere. Måske jeg skal på Museet en dag. Ikke utænkeligt. Jeg skal ihvertfald se Finn Juul’s hus, det nåede jeg ikke igår. Dels var det lukket indenfor, og dels så var jeg ret så træt, og havde flere prrojekter, udover dette som jo så var impulsivt. Men nedenfor lidt indtryk fra min tur.


Indgangen med den fine smedejernsport


Lige indenfor til højre ligger “Lavendelhuset”, som er til specielle formål – ærgerligt, for der ville jeg dælme gerne spise, drikke og hygge – langt hellere, end den grimme cafë


Ordrupgaard set fra indgangssiden


En “tilfældig” henslængt statue


På den sydlige siden af bygningen, som er lige til højre for foto herover, ligger der en meget fin have med klkppede hække, roser og den flotte skulptur i midten


De smukke roser i den lille meget strukturerede have


Lige inde til højre, og midt for bygningen er en hæk, så de her bænke og nedenfor den meget fine klippede have


Op af hele bagsiden af bygningen gror der roser og som det ses, når de ret imponerende højde


Den del af den nye tilbygning, der indholder cafën, og som vender ud mod parken


Forbindelsen mellem den nye og den gamle bygning. Til ventre ligger indgangen – fortsætter man ligeud komme man til cafeen på venstre hånd, under buen


Jeg vil slutte med den enorme blodbøg, der stort set dækker huset, hvis man står i den rigtige vinkel

Du kan se alle fotos her.

Opdateret 12. maj 2021

2 thoughts on “Ordrupgaard og parken

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.