Græsk sommermad


Græske frikadeller med ristede nye kartofler og salat

Jeg kender mange, som er helt vilde med sushi, italiensk mad og en “hip” ting, er spanske tapas. For mig har det aldrig rigtig været nogen af dem. Jo, hvis nogen italiensk, som jeg selvfølgelig godt kan lide også, for hvem kan ikke det. Men sommermad og det helt hotte for mig er græsk mad. Der er rigtig meget lækker græsk mad og det har lige det tvist, som mangler i det italienske for at være superspændende, selvom det også er godt -intet om det.

Jeg har holdt ferie i Grækenland 2 gange. Den ene gang var tilbage i 1984 og var Kos og Rhodos, og i 1991, hvor jeg var på Kreta. Tænk engang, det er så længe siden. Jeg har lige siddet og set en udsendelse om græsk mad, som jeg har haft optaget “My Greek Kitchen” med Toni Tuxton. Det er ikke så længe siden, jeg kom på, at jeg egentlig har haft glemt min kærlighed til græsk mad lidt. Så igår fik jeg græske frikadeller med ristede nye kartofler og salat. Det smagte dejligt, og jeg har to frikadeller tilbage, så jeg har mad til iaften, da der også er kartofler til idag. Min favorit græske opskrift kender du. Det er mousakka, som jeg har bragt her før.

Kartoflerne blev bare kogt, og ristet i lidt olivenolie, og krydret med salt og peber. Salaten var også det der var ved hånden, og var bare lidt Iceberg og agurk med lidt dressing. Frikadellerne:

200 g hakket oksekød
1 lille løg
1 tsk. hakket persille – her brugte jeg frysetørret persille, og det smagte fint
1 tsk. oregano
1 æg
mel til du synes det passer
1 spsk. rasp

Steges ca. 4 minutter på hver side, afhængig af størrelsen. Rist samtidig de kogte nye kartofler på en pande for sig, og anret salaten.

Relaterede links:

Tonia Buxton opskrifter på Good Food Channel

Tonia Boxton’s hjemmeside

Greek-Recipe.com

2 thoughts on “Græsk sommermad

    • Det synes jeg også. I det hele taget, er det ret enkel mad faktisk, der basserer sig på gode råvarer. Også det man måske ikke lige vil kalde sommermad. Jeg vil ihvertfald slå et slag for den græske mad her.

Der er lukket for kommentarer.