We Are Marshall (2006)

Filmen “We Are Marshall” (2006) opdagede jeg ved et tilfælde, da jeg så traileren på TV. Jeg optog og fik så tid til at se filmen idag. At den så ovenikøbet er med en stor favorit her Matthew McConaughey og endnu en Matthew (Fox), gjorde jo ikke spor.

Historien er for en gangs skyld helt og aldeles sand, og handler om, tiden efter at byen Marshall mister hele deres fodboldhold, da deres fly styrter ned kort før landing og alle 75 mennesker ombord omkommer. Matthew McConaughey spiller træneren, der skal samle et nyt hold. Han spiller som altid helt fantastisk, og det gør alle andre i filmen også. Det i samspil med fantastisk klipning, scenografi og musik gør, at man får en utroligt medrivende film, som jeg til trods for min helt og aldeles manglende interesse for fodbold, blev fuldstændig revet med af. Hvis du får chancen skal du bestemt se den. Det er en smuk film, om håb på trods af tragedie – og det har vi alle brug for.

Relaterede links:

The Herald Dispatch – 1970 Marshall Plane Crash – The true story

Yahoo – “We are Marshall”: True story behind the movie

Wikipedia – We Are Marshall