Hvorfor….

kalde en sød pige “Lille sorte Sambo”, i en ha-ha-hvor- er-vi-sjove-tone, med mig stående lige ved siden af (eller i det hele taget)? Jeg kunne selvfølgelig have sagt noget, men jeg gider ikke. Generer det mig – ja gu gør det, og så kan folk kalde mig sart så meget de orker.

Pigen har et navn, endda et pænt navn, er sød dygtig og vellidt. Vi havde alle forstået, hvem der var tale om, hvis hendes navn var blevet sagt i istedet. Jeg er så træt af den slags bemærkninger! Efter min mening, er det lige præcis den skjulte racisme i hverdagen ingen tænker over – og de tænker ikke over det, fordi det ikke går udover dem selv. Selvfølgelig bliver man hærdet, og det gør langt fra så ondt som det gjorde engang, men pointen er, at man ikke skulle blive hærdet.

Folk skal bare tænke før de taler. Vi taler om intelligente mennesker her, så man kan ikke engang give den skylden, så bemærkningen kan kun være sagt i ubetænksomhed, eller netop for at pointerer en pointe, jeg slet ikke vil ind på. Vær sød at tænke over, hvad I siger, så jeg ikke behøver skrive denne slags indlæg.