Toppen af anglofili – Miss Potter (2006)


Forleden “faldt jeg over” denne her film, og hvor er jeg glad for det. Jeg holder meget af Renee Zellweger, og hun er genial i rollen som Beatrix Potter.

For dem der ikke ved det, så var hun en engelsk illustrator og bønebogsforfatter, og forfatter til Peter Kanin og mange, mange fine bøger efter. Hun var også kendt for, da hun fik success, at opkøbe landejendomme, for at bevare landmiljøet, og drev sin egen gård Hill Top Farm.

Vi følger hende i filmen, som ung kvinde, der ikke møder den store opbakning i sit hjem, men hun fortsætter ufortrødent med sine tegninger og små historier, og prøver at få dem udgivet. Og det er herfra, vi kommer ind lige før, “Historien om Peter Kanin”, bliver udgivet, og hendes liv tager en helt ny drejning.

Jeg skal ikke røbe for meget om filmen, men kun sige, at er man til det engelske, og en rigtig god historie, så er denne film et absolut must. Den er simpelthen bare lige i øjet, hverken mere eller mindre. Og jeg kan se på IMDB, at jeg bestemt ikke er alene om den holdning. Så skynd dig at se den og udforsk endelig den officelle Beatrix Potter hjemmeside, for megen mere information.

Links:

Peter Rabbit.com – The Official Beatrix Potter site
Beatrix Potter på Wikipedia

De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner på Saxo.com kr. 299, 95
The Tale of Peter Rabbit på Wikipedia

Miss Potter på Wikipedia

1 thought on “Toppen af anglofili – Miss Potter (2006)

  1. Pingback: Deborah's food and something

Der er lukket for kommentarer.