Den lille hvide løgn

Overskriften kommer sig af en situation, jeg lige står i. En ting er at man selv kan have svært ved at styre det med, hvad man kan og hvad man har lyst til. Noget andet er, når andre ikke forstår det, og presser en udi, at måtte ty til den berømte hvide løgn.

Den er jeg i visse situationer nødt til, at ty til, for der er folk, der bare ikke forstår omfanget af mit dårlige helbred, og de begrænsninger, det fører med sig. Istedet for at skulle ud i lange forklaringer om dette og hint, tyr jeg så til den hvide løgn. En forklaring, der ikke er til at diskuterer, og som er “fordøjelig” i den anden ende. En løgn ja, men en acceptabel en, der gør livet meget lettere! Bruger du dem også?

2 thoughts on “Den lille hvide løgn

  1. Det er helt ok, at du gør det – og nødvndigt.
    Jeg tænkte lidt over det… og det tror jeg faktisk ikke, at jeg gør – men jeg BURDE nok ind i mellem gøre det. Jeg kan bruge mange kræfter på at overbevise andre om, at jeg altså ikke KAN dette eller hint. Jeg synes, det er min ret, at sige nej – men det kan andre have svært ved at forstå. Jeg vil overveje for eftertiden, om det er værd at bruge kræfter på det … måske skulle jeg bare stikke en hvid løgn og bruge kræfterne på noget positivt.

    Tak for at du lige fik mig til at tænke 🙂

    • Det glæder mig da altid, hvis jeg skaber lidt eftertænksomhed. Men da især i den sammenhæng. Håber også du finder den frem. Det er som du skriver meget bedre at bruge kræfterne på noget positivt, end at diskutere noget, der ikke er til diskussion i virkeligheden. Og når de bare ikke fatter så er det en udemærket løsning synes jeg. Pas på dig!!

Der er lukket for kommentarer.